Hrvatska
VIDEO Grgurević: Klub Split bio je prije i bit će i nakon Ante Grgurevića

VIDEO Grgurević: Klub Split bio je prije i bit će i nakon Ante Grgurevića

Razgovaralo se o tome.

U 9. kolu HT Premijer lige Split ide u susjedstvo, kod Šibenke (petak, 18 sati).

- Stvarno se nadam dobroj utakmici. Šibenik mi se sviđa, imaju par mladih jako dobrih igrača koji igraju za prvu momčad već neko vrijeme i postali su nositelji. To me veseli kao ljubitelja košarke. Nadam se dobroj borbi – rekao je Splitov trener Ante Grgurević.

Iza "Žutih" je neugodan poraz u Nikšiću nakon kojeg se Splitov trener sastao s vodstvom kluba. Otvoreno je Grgurević pričao o tome. I inače je takav, kod njega nema skrivanja.

- Najgore je kada nečiji ego, želje ili ambicije zasjene realnost. Ovo je takva vrsta posla, ako nešto ide, ide, ako ne ide, onda ne ide. U razgovorima s ljudima iz Uprave sam sasvim normalno rekao stanje je takvo. Ako mislite da treba napraviti to, ako mislite da treba napraviti ovo. Prvi sam i nakon poraza u Tuzli rekao ja sam taj, ja ću biti prvi koji će preuzeti odgovornost i ako treba odstupiti. Nisam prozvao nijednog igrača. Jer doći će neki trener koji će možda od igrača izvući bolje nego što ću to napraviti ja. To nije tema o kojoj se ne smije pričati. Razgovora je bilo, nije tajna. Moja je dužnost, obveza i želja da se pojavim ovdje i tu sam svaki put punog srca i ponosa jer predstavljam ovaj klub. Klub Split bio je prije i bit će i nakon Ante Grgurevića – kazao je Grgurević.

Potom se još jednom okrenuo gostovanju u Šibeniku.

- Imaju prepoznatljiv stil igre kod kuće, rašire igru, imaju izuzetan šut, znaju čitati igru. Svaki trener donosi svoje. Drago mi je zbog njih, dugi niz godina ih pratim, koliko je tih mladih igrača izašlo i znam koliko tim trenerima nije bilo lako. Od Šarina, Anzulovića do Jurića. Trebalo je hrabrosti, drago mi je vidjeti da su ti momci stasali. Kod nas Mate Kalajžić ne može još, nadam se da će se vratiti za koji tjedan. Dobro je što nije u pitanju najgora prva prognoza. Gabrić nam iz obiteljskih razloga nije mogao pomoći u Nikšiću. Ove sezone napravio je iskorak, iako uz oscilacije. Ne znam u kakvom će stanju biti za ovu utakmicu, ali tko bude žutom dresu pomoći će - zaključio je Grgurević.