Hrvatska
Groznica derbija trese Gripe, dolazi Cibona, vraća se Perković

Groznica derbija trese Gripe, dolazi Cibona, vraća se Perković

Nedjelja, 17:30 sati.

Osjeća se taj miris derbija, blagajna na Gripama u subotnje jutro bila je pod opsadom, ulaznice za dvoboj protiv Cibone (nedjelja, 17.30 sati) su izuzetno tražene, navijači se spremaju, Žutke su pripremile nove koreografije... Poslan nam je i tekst navijačke pjesme "ovo je najbolji klub, ovo je KK Split, ajmo Splite moj, ajmo Splite moooj, do nove pobjede", slogan "svi na Gripe" vlada gradom. Sve je to lijepo treneru Ivici Skelinu, ali svjestan je svih zamki što čekaju njegovu momčad.

- Uvijek su utakmice s Cibonom derbi, to je onaj dugogodišnji rivalitet, koji nikada neće prestati. Uz pomoć publike očekujemo da utakmicu možemo napraviti zanimljivom, neće nam biti lako, ali drugačije i ne može. Cibona ima kvalitetu, odlično trči, agresivna je s puno dobrih šutera. Sve momčadi koje vodi trener Velić krasi odgovornost, takva je i ova Cibona - kazao je Skelin.

Od važnog trojca, Marčinković, Kalajžić, Perković koje "Žuti" nisu imali na raspolaganju u posljednjim utakmicama jedan se vraća.

- Vraća nam se Toni Perković, šansu vidimo u inspiraciji, nadahnuću, našoj publici. Cibona je nešto kompletnija, nama nedostaju Marčinković i Kalajžić, nedostaje nam i treninga, ali vjerujem da uz pune tribine imamo svoju šansu - kaže Skelin.

Forma "Žutih" je u uzlaznoj putanji, u posljednjih šest utakmica zabilježeno je pet pobjeda, a jedini poraz (Lovćen, nap.a.) stigao je nakon produžetka. Serija se poklopila s dolaskom Jamesa Washingtona, a zanimljivo je da je Split do ove posljednje utakmice sa Slobodom, otkako je američki play u momčadi u prosjeku ubacivao 99,8 poena po utakmici.

- Momci su stvarno odgovorni, kvalitetno pristupaju svakom detalju. Dolaskom Washingtona dobili smo na protočnosti, Cibona će nam biti baš dobar ispit. Mi idemo na pobjedu, to valjda ne trebam ni napominjati - zaključio je Skelin.

U dogovoru s FC Splitom, ulaznica za utakmicu protiv Cibone vrijedi i za mali nogomet, svi gledatelji odmah nakon završetka dvoboja mogu se preseliti u SC Gripe, tamo se od 19 sati igra futsal derbi Split - Alumnus.