Hrvatska
FOTO: Hermes u Osijeku u završnici ispustio pobjedu, Kujundžić zabio za veliko slavlje domaćina

FOTO: Hermes u Osijeku u završnici ispustio pobjedu, Kujundžić zabio za veliko slavlje domaćina

Autor: Branko Tabak

Odlična utakmica Lovre Bašića.

Što je Hermes izgubio u Zagrebu!!! Minutu i 13 sekundi prije kraja imali su Analitičari nakon ubačaja Franka Kalpića sve u svojim rukama. Gosti su vodili 66-71, no do kraja susreta nisu više postigli niti jedan poen. Na 16 sekundi prije kraja Robert Kujundžić je položio loptu u obruč za vodstvo domaćina 72-71. Kalpić je tricom pokušao okrenuti rezultat, ali bezuspješno. Najviši u skoku bio je Maxwell Darling, a to je značilo početak velikog slavlja Osječana.

Utakmicu su bolje otvorili Zagrepčani i nakon prve četvrtine imali prednost 12-19. Istim rezultatom završila je i druga četvrtina, ali u korist domaćina pa se na odmor otišlo s neriješenim rezultatom 31-31.

Drugo poluvrijeme donijelo je izjednačenu utakmicu i veliku borbu u kojoj su Osječani imali više sportske sreće.

Lovre Bašić je s 19 poena, 8 asistencija, 4 skoka i 2 osvojene lopte bio prvo ime u redovima Brokera. Junak pobjede, Robert Kujundžić je uz 16 poena imao i 5 skokova. Antonio Jordano je u pobjedu ugradio 14, a Andrija Ćorić 13 poena.

Kod Hermesa najefikasniji je bio Luka Ljubičić s 15 poena (8 skokova). Julijan Rajić je bio nadomak double-double učinka (12 poena, 9 skokova), Ivan Svoboda i Filip Kordić po 10.

Izjave:

Trener Hemes Analitica - Gordan Zadravec: Izgubili smo dobivenu utakmicu zbog puno grešaka u završnici, nadam se da će nam se ovo vratiti u nekoj drugoj utakmici. Osijeku čestitam na pobjedi.

Trener Vrijednosnica - Domagoj Kujundžić: Cijeli tjedan upozoravam ekipu da neće biti lako protiv Hermesa, dobra igra protiv Cibone dala je krivu sliku mojim igračima koji su mislili da će ovo biti laka utakmica. Najmlađa smo ekipa u ligi i ako ne igramo sa puno energije i maksimalno agresivno nikoga nećemo  moći pobjediti. Poremetile su nas ozljede centara Buljevića i Turalije koji su van ritma zbog ozljeda i bolesti te smo ponovo nismo kontrolirali skok. Sretno i spretno smo pobjedili, unatoč blijedoj igri, pokazali smo karakter u završnici i važno je da smo osvojili prve bodove.

Kapetan Vrijednosnica - Nikola Turalija: Jako teška utakmica,  malo smo ih možda i podcijenili nakon dobre igre protiv Cibone.  Na kraju smo na sreću i karakter pobjedili.