Hrvatska
Hrvati u Hagu

Hrvati u Hagu

Autor: Paulo Sarić

Splićani i Zagrepčani borit će se za odlazak u Švicarsku.

Sutra se u upravnom središtu Nizozemske, u organizaciji Nizozemske košarkaške federacije i pod pokroviteljstvom FIBA-e, igra jedan od 14 službenih FIBA-inih challenger turnira u košarci 3 na 3.

Na turniru će nastupiti 16 momčadi raspoređenih u četiri skupine. Hrvatsku će po prvi puta izvan granica domovine predstavljati dvije ekipe. Jedna iz Splita, druga iz Zagreba. Splićani su stavljeni u D grupu zajedno s momčadima iz Amsterdama, Sao Paula i Štokholma, dok se Zagrepčani nalaze u skupini B skupa s ekipama iz Kaunasa, Ljubljane i Utrechta.

Iako, posljednje informacije govore da u Hagu neće nastupiti jedan od najpoznatijih basketaša svijeta Dušan Bulut, posebna atrakcija turnira bit će momčad iz Novoga Sada čiji su članovi ujedno i srpski reprezentativci, te su kao takvi aktualni svjetski prvaci.


Zanimljivo je spomenuti da u zagrebačkoj ekipi General Vasilije Mitu nastupa i Toni Vitali, bivši igrač Trogira, Alkara i švedskog Borasa, koji je prošlu sezonu proveo u redovima KK Zagreb bilježeći gotovo deset poena prosjeku.

Finalisti turnira uz nagrade organizatora dobivaju plasman na završni Masters koji se održava u Lausanni.

STATIST SPLIT: Duje Kaliterna, Hrvoje Marin, Toni Mindoljević i Duje Škaro.

Raspored


GENERAL VASILIJE MITU: Nikola Baran, Igor Musulin, Dario Papak i Toni Vitali.

Raspored

Sve utakmice prenosit će se uživo na FIBA-inom 3x3 youtube kanalu.