Hrvatska
Regija
Hrvati više nisu kanta za napucavanje, Cibona slavila u Železniku!

Hrvati više nisu kanta za napucavanje, Cibona slavila u Železniku!

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

U sklopu 15. kola AdmiralBet ABA lige, Cibona je u Beogradu slavila protiv FMP-a rezultatom 72-77.


Cibona je u Beogradu upisala svoju prvu gostujuću pobjedu nakon 2004. godine protiv FMP-a, što je izrazito zanimljiv i rijedak podatak. Bila je to u početku jedna dosta izjednačena utakmica, ali kako je vrijeme odmicalo, Cibona je bila sve bolja i gradila je svoju prednost koja u pojedinim trenucima dostiže i +12. Ipak, nedostatak energije čemu je pridodao i izostanak Aranitovića, učinio je svoje te se domaćin u završnici u potpunosti vratio u utakmicu, ali nešto više ipak nisu uspjeli, pa je Cibona tako upisala svoju šestu pobjedu u sklopu regionalne AdmiralBet ABA lige. 

Izostankom Aleksandra Aranitovića, priliku u prvoj petorci u sklopu regionalne lige prvi put je u dresu Cibone dobio 16-godišnji Borna Katanović. Uz njega, Dino Repeša na parket je poslao još Krešimira Radovčića, Ivana Perasovića, Tomislava Buljana i Mateja Bošnjaka. S druge strane trener FMP-a odlučio se za petorku Demetre Roberts, Vojislav Stojanović, Nate Watson, Nikola Šaranović, Aleksa Stepanović.

Utakmica je krenula dosta izjednačeno, poveo je FMP preko Stojanovića, da bi Radovčić na drugoj strani odgovorio tricom. Tijekom prvih šest minuta prve četvrtine rezultat se mijenjao iz napada u napad da bi FMP tri minute prije kraja otišao na dva posjeda razlike 16-12. Uslijedila je rapsodija Cibone s četiri trice Mustapića (dvije), Majcunića i Vukovića za preokret te odlazak na velikih +8 (16-24). Do kraja četvrtine, FMP je preko Subotića uspio tek smanjiti zaostatak na šest razlike (18-24).

Drugu četvrtinu Cibona je otvorila u grču, pa FMP dolazi do 23-25. Međutim, Cibona se probudila te počinje graditi svoju prednost, serijom 0-8 dolazi do +12 (23-35). Domaćini su u preostalom periodu prvog poluvremena pokušavali smanjiti zaostatak, ali i Cibona se dobro držala, a na odmor se odlazi s 36-44.

Treća četvrtina bila je izjednačena u prvi minutama, potom je Cibona mini serijom 0-5 otišla na +10 (41-51), te je držala dvoznamenkastu prednost većim dijelom četvrtine. U posljednje dvije minute treće četvrtine FMP je preko Rebeca i Stojanovića došao na prihvatljivih -6 (52-58). Potom je Vuković na drugoj strani realizirao svoj šut za dva poena, da bi Rebec s linije slobodnih bacanja u posljednjem napadu postavio rezultat 53-60 uoči posljednje dionice.

U posljednjoj četvrtini, Cibona je već nakon minutu igre stekla novu dvoznamenkastu prednost +10 tricom Prolete uz faul (55-65), a onda i preko Radovčića na +12. Nakon toga uslijedio je period igre u kojem je bolje reagirao FMP, preko Šaranovića i Watsona se vraćaju na samo -6 (61-67). Cibona je teško dolazila do koša, a onda opet Šaranović kojem su se pridružili ovaj put Foster i Stojanović dovode utakmicu u potpuni egal (70-71). Dino Repeša odlučio se za minutu odmora, primirio je dobro momčad, i Cibona je ipak uspjela bez previše stresa privesti utakmicu kraju i upisati pobjedu 72-77.

‘Što se tiče same utakmice, imali smo problema s ozljedom Aranitovića uoči utakmice, a sami svi znate koliko je on bitan za našu momčad. Međutim, prije mjesec dana sam došao u klub i tada govorim da je vjera to što nas motivira svakodnevno. Ovi momci vjeruju, bez obzira na situaciju. Pokazatelj je 21 skok više, nismo najskočnija ekipa, nismo najviša ekipa, i imati 21 skok više od FMP-a u Beogradu nije mala stvar.

 

Kada se dotaknemo igre, mislim da smo 30 minuta igrali stvarno jednu dobru košarku. Nažalost, posljedica fizičkog pada je kraća rotacija, došlo je do nekih ishtrenih šuteva i tu se domaćin vratio u utakmicu. Na kraju, kako smo nespretno i nesretno izgubili zadnju utakmicu kod kuće protiv Borca, tako smo danas zrelo završili utakmicu protiv jednog jako dobrog protivnika. Drago mi je da smo pružili šansu mladom Borni Katanoviću koji trenira svakodnevno s nama, i to mora biti vodilja koju Cibona mora imati u budućnosti.’ - rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona po završetku utakmice.

Cibona se sada okreće obvezama u domaćem prvenstvu, u ponedjeljak, 08. siječnja u Draženov dom dolazi Zabok, pa se krajem tjedna gostuje kod Bosca. Što se tiče regionalne AdmiralBet ABA lige, Cibona će u ponedjeljak, 15. siječnja, ugostiti beogradski Partizan u sklopu 16. kola!


Poredak 

Standings provided by Sofascore