Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska nakon produžetka ispala iz borbe za odličja, fantastična igra Tomislava Ivišića

Hrvatska nakon produžetka ispala iz borbe za odličja, fantastična igra Tomislava Ivišića

Autor: Branko Tabak Krešimir Galić Photo: fiba.basketball

Sve utakmice četvrtfinala na jednu loptu.

U četvrtfinalu U16 EP u Udinama (Italija) muška reprezentacija Hrvatske nakon produžetka poražena je od Francuske 80:78, pa će tako završnicu prvenstva igrati za plasman od 5. do 8.mjesta.

U neizvjesnom susretu Francuzi su imali malu prednost tijekom susreta, a u posljednju četvrtinu ušli s +1 (48:47). S dvije trice Tomislava Ivišića naša reprezentacija je povela 56:52, a posljednju prednost u regularnom dijelu imala upravo nakon nove trice Tomislava Ivišića za 69:67 na dvije i pol minute do kraja. 

Najbolji igrač Hrvatske u ovom susretu je omogućio produžetak (72:72). U produžetku je Zvonimir Ivišić ubacio za prednost 78:77 na dvije minute do kraja, ali u dramatičnoj završnici pobjeda je ipak pripala Francuzima koje je tricom do prednosti i pobjede doveo Nathan De Sousa.

Armel Traore (18) i Sousa (16) su predvodili Francusku, a kod Hrvatske spomenuti Tomislav Ivišić je ubacio 25 poena, Zvonimir Ivišić je dodao 15, a Duje Brala i Antonio Šantić po 11.

Sve utakmice četvrfinala završile su na jedan posjed lopte. Rusija je sa 73-70 pobijedila Tursku, Španjolska sa 72-71 Srbiju, a Italija sa 64-63 Grčku. Upravo sa Grčkom u petak od 16:30 sati Hrvatska nastavlja prvenstvo, odnosno započinje razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta.