Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska ponovno bolja od Portorika

Hrvatska ponovno bolja od Portorika

Autor: HKS hks

Utakmica zatvorena za javnost.

I u drugoj prijateljskoj utakmici, ovaj put zatvorenoj za javnost, Hrvatska je slavila protiv Portorika sa 72-66 (22-18, 24-9, 10-17, 16-22).

Portoriko je krenuo napadački agresivno, skočio i do 2-9 pa izbornik Veljko Mršić zove time-out. Potom naši reprezentativci uspješno završavaju nekoliko lijepih, pravih školskih akcija i prelaze u vodstvo na 11-9. Dogodilo se u prvoj dionici još nekoliko izjednačenja, no Hrvatska čvrsto drži uzde u svojim rukama i u preostale tri četvrtine Portoriku više ne dopušta da ozbiljnije zaprijeti ishodu.

Najveću je prednost Hrvatska držala na razlici od 23 poena pri 52:29 i 54:31 u trećoj četvrtini, oba puta pogotkom Ante Tonija Žižića. Portoriko se do svršetka utakmice ipak uspio približiti na jednoznamenkastu razliku, no krajnji rezultat zatvorene trening utakmice je ionako uvijek u drugom planu.

Prvu je utakmicu u ovom ciklusu priprema službeno odigrao i Bojan Bogdanović, ubacivši 12 poena uz 5 asistencija. Ante Žižić je imao savršeno precizan šut (7/7 za 2 poena i 4/4 slobodna bacanja) kojim je upisao 18 poena uz 7 skokova, a dvoznamenkasti su još bili i kapetan Roko Leni Ukić s 11 te Miro Bilan s 10 poena.

Slijedi pravi izazov – Olimpijski kvalifikacijski turnir u Splitu. Od 29.6. do 4.7. Hrvatskoj treba šesti igrač, Spaladium Arena je djelomično otvorena za publiku, a ulaznice možete nabaviti putem sustava ulaznice.hr i na blagajni Spaladium Arene.