Europa i Svijet
Hrvatska saznala raspored utakmica kvalifikacijskog turnira u Splitu

Hrvatska saznala raspored utakmica kvalifikacijskog turnira u Splitu

Autor: Teo Cilar

Prvi dan turnira Hrvatska je slobodna.

Malo nakon održavanja ždrijeba za Olimpijske kvalifikacijske turnire, FIBA je obznanila i raspored utakmica u svim skupinama. Nas naravno najviše zanima raspored Hrvatske reprezentacije. 


Hrvatska je prvog dana kvalifikacija 23. lipnja slobodna, kao i Rusija u suprotnoj A skupini. Kvalifikacijski turnir u Splitu prvog dana kvalifikacija otvoriti će Njemačka protiv Meksika i Brazil našeg Aleksndra Petrovića protiv Tunisa. 

Drugi dan turnira, 24. lipnja naši će reprezentativci odmjeriti snage protiv Brazila, a u skupini A će na teren istrčati Rusija protiv Meksika. 

Treći dan turnira, 25. lipnja Hrvatska će igrati protiv Tunisa, a u skupini A Njemačka protiv Rusije. Slobodan dan za sve je na rasporedu 26. lipnja u petak da bi u subotu 27. lipnja na rasporedu bile polufinalne utakmice. Finalni, odlučujući susret na rasporedu će biti 28. lipnja. 

To što je Hrvatska slobodna prvi dan turnira i nije loša stvar, tako će igrači koji igraju u NBA ligi, posebno tu mislimo na Bojana Bogdanovića i Ivicu Zubca i za čije se momčadi očekuje da doguraju daleko u doigravanju, dobiti dan odmora više uoči kvalifikacija.