Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska se vratila u elitni razred europske košarke

Hrvatska se vratila u elitni razred europske košarke

Autor: Branko Tabak

Ženska reprezentacija Hrvatske do 20 godina plasirala se u Diviziju A Europskog prvenstva.

Ženska reprezentacija Hrvatske do 20 godina plasirala se u Diviziju A Europskog prvenstva. U borbi za treće mjesto Divizije B protiv Bjelorusije Hrvatska je slavila 51-60. 

Bjelorusija je povela 2-0 i više se nije vraćala u vodstvo. Hrvatice su utakmicu otvorile silovito i povele 4-16, nakon čega su, uz manje probleme, uspješno kontrolirali rezultat i utakmicu. U 27. minuti Bjeloruskinje su stigle na samo poen zaostatka 36-37, no do ulaska u posljednju četvrtinu Hrvatska se stabilizirala i otišla na 41-46. U posljednjoj četvrtini igralo se koš za koš. Hrvatska je u tim trenucima odigrala najzrelije, svi napadi Bjelorusije su odbijeni i na kraju je upisana pobjeda vrijedna povratka u najviši razred europske košarke. 


Hrvatsku su do pobjede predvodile tri igračice. Ana Petrak je uz 16 poena imala i 8 asistencija te 6 skokova, ali je zbog 7 izgubljenih lopti izgubila epitet igračice utakmice. On je pripao Aniti Kelavi koja je uz 12 poena imala i 13 skokova te 7 blokada. Sjajna je bila i Andrea Marić s 12 poena, 16 skokova i 3 asistencije.

U Diviziju A vraćaju se još Njemice i Slovakinje.