Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Hrvatska  U14 reprezentacija osvojila Slovenia Ball

Hrvatska U14 reprezentacija osvojila Slovenia Ball

Autor: B.T Photo: Foto/Credits: Basketball Federation of Slovenia

Možda da krenemo od njih, nema otkazivanja, dajmo im sve što treba da prate trendove moderne košarke.

U finalnoj utakmici turnira Slovenia Ball u Slovenj Gradecu muška U14 reprezentacija Hrvatske je slavila protiv Poljske rezultatom 94:98

Hrvatska je do ovoh susreta dominirala u svim utakmicama. U polufinalu je bila bolja od Mađarske 124:63 i na dominantan način ušla u finale, dok je u skupini B osvojila prvo mjesto s tri vrlo uvjelrjive pobjede nad Rumunjskom 102:71, Slovačkom 130:58 i Slovenijom Blue 110:62.

Poput Hrvatske Poljska je do finala stigla jednako suvereno te se očekivala neizvjesna utakmica. Tako je Poljska povela u prvoj četvrtini, a Hrvati su pokušavali hvatati priključak. Druga dionica je prolazila u izjednačenom tonu, a na poluvrijeme su Poljaci otišli s +3 razlike.

Ekipa Rajka Vidakovića je napravila mini uzlet nakon egala 55:55 jer su tada reprezentativci imali ekoliko puta vodstvo. Iako se igralo koš za koš sve do samog kraja, Hrvatska je uspjela pogoditi ključne šuteve i time je osvojila ovogodišnje izdanje Slovenia Balla rezultatom 98:94.

U hrvatskom dresu Toni Garma ubacio je 26 poena, dok je Roko Jerkić postigao 22 poena, a velik doprinos igri dao je i Marko Volf pogodivši 19 poena.