Europa i Svijet
Hrvatska uvjerljo do prve pobjede, ozljeda Matkovića

Hrvatska uvjerljo do prve pobjede, ozljeda Matkovića

Autor: Teo Cilar Photo: FIBA

Hrvatska je bez većih problema došla do uvjerljive pobjede nad Velikom Britanijom.

Hrvatska reprezentacija došla je do svoje prve pobjede na Eurobasketu, bili smo uvjerljivo bolji od Velike Britanije rezultatom 86:65 (20:17, 17:14, 35:9, 14:25).

Kao i jučer, prvo poluvrijeme opet je bilo dosta loše, nedovoljno agresivna obrana i previše rasprave sa nedoraslim sucima zbog kojih smo gubili previše koncentracije. Zbog toga smo na veliki odmor otišli s svega šest poena prednosti (37:31).

A onda je krenulo, fantastična treća četvrtina u kojoj smo ubacili čak 35 poena, samo dva manje nego u cijelom prvom poluvremenu. Bilo je tu mnogo atraktivnih poteza, a posebno se svidjela dobra suradnja između Dominika Mavre i Karla Matkovića koja je završila s dvije prekrasne asistencije zadarskog košarkaša za Matkovića koji je atraktivno zakucao. U trećoj smo četvrtini riješili pitanje pobjednika, a onda smo u posljednjih deset minuta malo popustili što je reprezentacija Velike Britanije iskoristila i ublažila poraz. Ono što je sve zabrinulo je ozljeda Matkovića sredinom posljednje četvrtine kada je nagazio na protivničku nogu i izvrnuo lijevi zglob noge. Nadamo se da nije ništa ozbiljnije. 

Hrvatskoj sada slijedi dan pauze pa utakmica protiv Estonije u ponedjeljak opet u isto vrijeme kao i danas u 14:15 sati.