Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Hrvatske košarkašice izborile nastup na Europskom prvenstvu

VIDEO: Hrvatske košarkašice izborile nastup na Europskom prvenstvu

Autor: Branko Tabak

Bravo cure!

Ženska košarkaška reprezentacija Hrvatske se plasirala na Europsko prvenstvo! U odlučujućem susretu kvalifikacija u Rigi Hrvatice su pobijedile Njemačku 66-80 te nakon šest godina izborile vizu za Eurobasket.

Značaj utakmice impresionirao je naše djevojke koje su nakon pet i pol minuta igre gubile 21-9. Već do kraja prve četvrtine vratile su se u igru (23-18), a na polovici druge imale su prednost 25-32. 

S +7 se otišlo na veliki odmor (34-41) nakon kojeg izabranice Stipe Bralića potpuno lome otpor Njemica i do ulaska u posljednju četvrtinu osiguravaju pobjedu sa zalihom od 21 poena viška. 

Istina, na dvije i pol minute prije kraja Njemačka se prišuljala na samo 7 poena minusa (66-73), no Ivana Dojkić do kraja susreta zabija sedam poena u nizu, Njemice promašuju sve što su uputile prema košu i pobjeda zasluženo ostaje u Hrvatskim rukama.


Iva Slonjšak je postigla 23 poena uz 10 skokova, Ivana Dojkić također 23 uz 7 skokova i 6 asistencija, Marija Režean 17 uz 6 skokova, a Lea Miletić 10 uz 5 skokova.