Europa i Svijet
Hrvatski reprezentativac potpisao za jedan od najvećih litvanskih klubova

Hrvatski reprezentativac potpisao za jedan od najvećih litvanskih klubova

Autor: Teo Cilar

Iz grada košarke u zemlju košarke.

Hrvatski košarkaški reprezentativac Rok Stipčević karijeru će nastaviti u Litvi. Njegov novi klub je Lietuvos Rytas, jedan od najvećih klubova iz zemlje košarke. 

Rok je strpljivo čekao pravu ponudu. Iako je imao mnogo ponuda koje su stizale iz Njemačke, Turske, Italije, to nije bilo ono što ga je previše oduševilo te je odlučio čekati ono pravo. Čekanje se očito isplatilo, a ponuda je stigla od jednog od najboljih klubova iz zemlje košarke, Litve. Lietuvos Rytas i Stipčević potpisali su ugovor do kraja sezone.

Rytas uz domaće prvenstvo igra i 7 Days Eurocup gdje se trenutno nalaze na četvrtoj poziciji s 3 pobjede i isto toliko poraza, a sa njima u skupini se nalaze još i vodeći Unics Kazan, Unicaja Malaga, Fraport Skyliners Frankfurt, Mornar Bar i Fiat Torino. Nova će momčad našeg reprezentativca kako sada stvari stoje, proći među 16 najboljih. 

- Malo je Hrvata igralo u dva najveća kluba u Litvi i to mi je čast. To je najkošarkaškij zemlja Europe. Super klub, očekujem da ću se brzo uklopiti i radujem se novom iskustvu, rekao nam je Rok koji je bio u velikoj gužvi kako to obično biva kada se brzo moraš spremiti i krenuti na put u novu zemlju i novi klub. 

Njegov debi očekujemo ovog vikenda u nedjelju kada Rytas, koji se nalazi na trećoj poziciji Prvenstva Litve s omjerom 6-2 iza vodećih Neptunasa i Žalgirisa (8-1), gostuje kod sedmoplasiranog Prienu Skycopa.