Hrvatska
Regija
I nakon demantija Cibone pitanje glasi: Odlazi li Lovro Gnjidić na kraju sezone u Mornar?

I nakon demantija Cibone pitanje glasi: Odlazi li Lovro Gnjidić na kraju sezone u Mornar?

Autor: Branko Tabak

Tko to tamo destabilizira?

Od petka navečer do kasnih večernjih sati subote dobili smo na desetke poziva i poruka istog sadržaja: 'Lovro Gnjidić na kraju sezone napušta Cibonu i odlazi u Mornar'.

Nisu to bile dojave pristigle s bilo kojih adresa, no odlučili smo sačekati da se o svemu oglase klub i igrač. I onda eto klupskog priopćenja iz kojeg nije jasno koga i što KK Cibona demantira: 

U kontekstu medijskih napisa koje su potaknule brojne upite i špekulacije oko transfera našeg igrača Lovre Gnjidića, Košarkaški klub Cibona je dužna reagirati i istaknuti kako razigravač Lovro Gnjidić nije prodan u Mornar Bar. Interes inozemnih klubova za naše igrače postoji, ali Lovro Gnjidić ima važeći ugovor s Klubom kao i svi ostali igrači i bilo kakve informacije koje se plasiraju i tvrde drugačije su neistinite i smatramo ih pokušajem destabilizacije kluba sada kada mladi igrači imaju ozbiljnije uloge nego bilo gdje drugdje. Odlazaka igrača neće biti do kraja sezone, naglašava se u priopćenju. 

Osim što neodređeno barata s pojmom 'medijski napisi', iako ispred sebe ima imena medija koji su vijest objavili, Cibona kategorički tvrdi da Gnjidić nije prodan Mornaru i da su sve informacije koje govore suprotno pokušaj destabilizacije kluba.

Iz ovoga se da iščitati kako je situacija u klubu krajnje stabilna. Valjda su zato od dolaska trenera Vlade Jovanovića do danas prvu momčad napustili Filip Bundović, Josip Bilinovac i Damir Markota. Posebno zanimljiva je zadnja rečenica koja demantira gornji dio demantija jer ostavlja širom otvorena vrata mogućnosti da Gnjidić po završetku sezone ipak ode u Mornar. Da ju ponovimo: Odlazaka igrača neće biti do kraja sezone!  To tvrde i svi naši vrlo ozbiljni izvori kojima smo zahvalili na informaciji odbivši objaviti vijest ostavivši tako Ciboni manevarski prostor da s ovakvom informacijom izađe u javnost sama.

Navijače Cibone i prijatelje košarke u Hrvatskoj zanima ovo: Odlazili li Lovro Gnjidić nakon završetka ove sezone u Mornar? Negativan odgovor značio bi demanti, pozitivan da destabilizacija kluba ne dolazi izvana nego iznutra.