Europa i Svijet
I Roko Rogić napustio Cibonu, novi klub pronašao u Češkoj

I Roko Rogić napustio Cibonu, novi klub pronašao u Češkoj

Autor: Teo Cilar

Još jedan od nositelja igre napustio Cibonu.

Nakon što je sa Hrvatskom osvojio Kup Borislava Stankovića, te osvojio MVP nagradu tog turnira, stigla je vijest kako je Roko Rogić potpisao za češkog velikana CEZ Nymburk. 

Roko (26, 185 cm) je s Nymburkom potpisao ugovor na dvije godine, a od njega očekuju dodatni napredak i nastavak dobrih igara koje je pokazao u ovoj sezoni nosivši dres Hermes Analitice, zatim Cibone s kojom je osvojio naslov prvaka Hrvatske te na kraju u dresu Hrvatske reprezentacije.

Nymburk dominira prvenstvom Češke gdje su posljednjih 16 godina u nizu prvaci te zemlje, a kup su osvojili 13 puta. Oni su prvaci od 2004. kada počinje njihova dominacija pa sve do danas, a u tih 16 godina izmakla su im samo tri kupa. Uz češko prvenstvo igraju i FIBA-inu ligu prvaka.

- Roko nam donosi čvrstoću i ravnotežu u igri. Njegova igra je kombinacija iskustva, strasti i gladi za uspjehom. Uzbuđen je što će igrati za Nymburk, a sama činjenica što smo ga potpisali na dvije sezone dovoljno govori o njegovim i našim ambicijama i ciljevima, rekao je trener Oren Amiel

Riječi hvale za Roka imao je i sportski direktor kluba Rudolf Šimeček.

- Roko ima sve preduvjete i parametre da postane prvoklasni bek, kao što je potvrdio na turniru u Kini gdje je bio s Hrvatskom reprezentacijom. Zato smo se odlučili za njega, a naši su ga treneri temeljito skautirali. Potpisali smo ga jer je imao veliku želju zaigrati za Nymburk kao i naše prvo pojačanje Zach Hankins i nadamo se da će on biti pravi izbor za prvog beka momčadi. 

Iza Roka je naporno ljeto s reprezentacijom, sada mu slijedi kratak odmor i punjenje baterija za novu sezonu gdje će biti jedan od glavnih igrača CEZ Nymburka.