Basketball.hr

Imate vijest ili priču o vašem klubu? Javite nam se! desk@basketball.hr!

Intervjui
Igor Marić: Cibona je moj dječački san

Igor Marić: Cibona je moj dječački san

Autor: Krešimir Galić Photo: Košarkaški savez Zagreb

Dečko iz Dubrave.

Uoči početka priprema za novu sezonu Cibona je potpisala Igora Marića (33), dečka iz Dubrave koji će nakon Slavena Rimca, Darka Krunića, Marija Maloče i Karla Vragovića biti peti igrač kluba iz Dubrave koji će obući seniorski dres Vukova. 

”Ostvario mi se životni i dječački san da postanem košarkaš Cibone. Došao sam doma i veselim se igranju u ABA ligi i tako velikom klubu kao što je Cibona. Kad odrastaš u Zagrebu svaki klinac želi igrati u Ciboni, a jednostavno nakon godina igranja u inozemstvu postaneš profesionalac i takve stvari dođu na naplatu i zadovoljan sam i sretan. Novi izazov za mene i vjerujem da ću opravdati dolazak u klub takog imena”, kaže Igor koji je prošao sve mlađe kategorije Dubrave u koj je igrao do ljeta 2007.godine kada je na jednu sezonu otišao u Zabok. Vratio se u Dubravu 2008.godine u kojoj je opet proveo dvije sezone nakon čega je uslijedio odlazak u Slavonski Brod, te u Sloveniju gdje je nastupao za Šentjur, Maribor i Helios Domžale. Posljednje četiri sezone igrao je u Slovačkoj gdje je tri sezone bio članom BC Prievidze s kojom je bio i prvak 2016.godine, a prošle godine igrao je za Košice.

"Za Slovačku me vežu samo lijepe uspomene. Gore sam ostvario velika individualna prizanja i uz naslov prvaka stekao veliki broj prijatelja. Posebno lijepo mi je bilo u Prievidzi koja je je pravi košarkaški grad i u kojoj doživiš nešto zbog čega se ljudi i bave košarkom. Jednostavno mislim da sam prerastao tu ligu, i sada slijedi jedan novi i veliki izazov.”

Cibona će u pripreme koje startaju za koji dan krenuti s novim trenerom i nekoliko novih igrača.

”Dosta igrača znam osobno, a poznam i trenera Velića za kojeg znam da je dobar i kvalitetan trener. Vjerujem da uz dobar rad možemo napraviti lijepu priču, a tu prije svega mislim na bolji rezultat u ABA ligi nego prošle sezone, a u domaćem prvenstvu izboriti barem finale.”