Intervjui
Igor Marić: Cibona je moj dječački san

Igor Marić: Cibona je moj dječački san

Dečko iz Dubrave.

Uoči početka priprema za novu sezonu Cibona je potpisala Igora Marića (33), dečka iz Dubrave koji će nakon Slavena Rimca, Darka Krunića, Marija Maloče i Karla Vragovića biti peti igrač kluba iz Dubrave koji će obući seniorski dres Vukova. 

”Ostvario mi se životni i dječački san da postanem košarkaš Cibone. Došao sam doma i veselim se igranju u ABA ligi i tako velikom klubu kao što je Cibona. Kad odrastaš u Zagrebu svaki klinac želi igrati u Ciboni, a jednostavno nakon godina igranja u inozemstvu postaneš profesionalac i takve stvari dođu na naplatu i zadovoljan sam i sretan. Novi izazov za mene i vjerujem da ću opravdati dolazak u klub takog imena”, kaže Igor koji je prošao sve mlađe kategorije Dubrave u koj je igrao do ljeta 2007.godine kada je na jednu sezonu otišao u Zabok. Vratio se u Dubravu 2008.godine u kojoj je opet proveo dvije sezone nakon čega je uslijedio odlazak u Slavonski Brod, te u Sloveniju gdje je nastupao za Šentjur, Maribor i Helios Domžale. Posljednje četiri sezone igrao je u Slovačkoj gdje je tri sezone bio članom BC Prievidze s kojom je bio i prvak 2016.godine, a prošle godine igrao je za Košice.

"Za Slovačku me vežu samo lijepe uspomene. Gore sam ostvario velika individualna prizanja i uz naslov prvaka stekao veliki broj prijatelja. Posebno lijepo mi je bilo u Prievidzi koja je je pravi košarkaški grad i u kojoj doživiš nešto zbog čega se ljudi i bave košarkom. Jednostavno mislim da sam prerastao tu ligu, i sada slijedi jedan novi i veliki izazov.”

Cibona će u pripreme koje startaju za koji dan krenuti s novim trenerom i nekoliko novih igrača.

”Dosta igrača znam osobno, a poznam i trenera Velića za kojeg znam da je dobar i kvalitetan trener. Vjerujem da uz dobar rad možemo napraviti lijepu priču, a tu prije svega mislim na bolji rezultat u ABA ligi nego prošle sezone, a u domaćem prvenstvu izboriti barem finale.”