Europa i Svijet
Hrvatska
Igor Marić više nije igrač Furnira

Igor Marić više nije igrač Furnira

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir

Bolja ponuda stigla je sa Islanda.

Nakon pobjede u Vukovaru protiv Sonik Puntamike pred košarkašima Furnira je gostovanje u Zaboku (srijeda, 19.00) koje će biti posljednja utakmica prvog kruga natjecanja uoči pauze od 17 dana zbog nastupa reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za SP. Lavovi će u nastavku sezone zaigrati bez iskusnog kapetana Igora Marića koji će karijeru nastaviti na Islandu, a u momčad se nakon bolesti vraća Duje Rađa.

”Žao mi je što odlazim iz Dubrave, ali jednostavno takav je život i moram gledati prema naprijed. Zahvaljujum upravi Furnira koja je bila izuzetno korektna i drago mi je da sam ovih deset kola bio u Dubravi. Pomogao sam maksimalno koliko sam mogao u jednoj ugodnoj atmosferi i momčadi koja je radila odličan posao. Želim Furniru sreću u nastavku sezone i nadam se opet skorom viđenju”…kazao je Marić koji je u prvih deset kola prosječno zabijao 13 poena uz 42 posto šuta za tricu.

”Neću ništa reći novo kada kažem da je Marić puno značio momčadi i igrački i ljudski. Jednostavno to je profesionalni sport i surova realnost našeg sporta gdje financijski nismo u mogućnosti parirati ni Islandu. Meni je praktički bio desna ruka na terenu i želimo mu svu sreću u nastavku karijere”..kaže trener Jeronimo Šarin svjestan da će bez Marića put do uspjeha u Zaboku biti puno teži.

”Moramo se pokriti s igračkim kadrom koji imamo u ovoj utakmici, a onda u pauzi naći neko alternativno rješenje za njega, ali ćemo njegove karakterne i ljudske kvalitete teško moći nadomjestiti. Mi u svakoj utakmici idemo pobjediti pa tako i u Zaboku. Oni su definitivno puno jači za Gunjinu i Amerikanca Garretta pa bi se usudio reći da sada imaju deset seniorskih igrača što klubovi izuzev ABA ligaša i nemaju. Dolaskom trenera Vulića vidljiv je pomak u njihovoj igri i sigurno nas čeka teška utakmica”.

Furnir kao i Zabok ima tri pobjede s tim da Zabočani imaju utakmicu manje. Posljednje dvije međusobne utakmice dobio je Furnir (četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića, HT Premijer liga).

Utakmicu možete gledati na HKS TV