Hrvatska
Zadranke pobjedom zasjele na čelo tablice

Zadranke pobjedom zasjele na čelo tablice

Autor: Paulo Sarić

Igračice Marije Mazije uvjerljivo su došle do prve gostujuće pobjede u sezoni.

Košarkašice Zadra u četvrtom su kolu Prve ženske lige na gostovanju u Virju uvjerljivo svladale domaći ŽKK Podravac Gigant rezultatom 49-74 i došle do treće ovosezonske pobjede. Zadranke su imale čak 20 skokova više od svojih suparnica, od čega 19 napadačkih, te su mirno stigle do svog prvog ovosezonskog gostujućeg slavlja.

Virjanke su bolje otvorile susret te su većinu prve četvrtine provele u vodstvu. Ema Cik je nakon nesportske pogreške Ane Vrsaljko u sedmoj minuti odvela svoju ekipu na plus sedam (16-9), no gošćama nije dugo trebalo da vrate rezultat u ravnotežu. U drugu se dionicu ušlo s plus tri za Podravac koji je vodio do sredine 13. minute, no kako je vrijeme odmicalo tako je do izražaja dolazila kvaliteta igračica Marije Mazije. Prednost Zadranki rasla je iz minute u minutu da bi Lara Nikpalj pred kraj druge četvrtine dovela gošće nadomak dvoznamenkaste prednosti (23-32).

Ipak, raspoložena Valentina Šimunić nije dopustila da se utakmica prebrzo riješi pa se na odmor otišlo s rezultatom 28-34. Ono što gošće nisu uspjele u prvom, napravile su na samom otvaranju drugog poluvremena. Serija 0-11 ne samo da je odvela Mazijine djevojke na dvoznamenkastu prednost, već je i usmjerila tijek susreta, pa nije puno prošlo prije nego je na semaforu svijetlilo 32-52, velikih plus 20 za Zadranke.

Nemogućnost domaćih igračica da zaštite svoj reket i pariraju u skoku olakšala je posao gošćama koje su u 35. minuti nakon trice Ivane Dujić otišle na 41-69, najvećih 28 razlike, što su mirno održavale do samoga kraja.

Najefikasnija u redovima pobjedničke ekipe bila je Ana Mandić s 14 koševa i 12 skokova, od čega čak sedam napadačkih, dok je poen manje, uz skok više, dodala Ana Vrsaljko. Jedina dvoznamenkasta kod Podravca bila je Valentina Šimunić koja je ubacila 25 koševa uz četiri skoka i tri asistencije.