Hrvatska
Ima li Branković pravo nastupa protiv Zadra?

Ima li Branković pravo nastupa protiv Zadra?

Autor: Branko Tabak

Oprečne informacije. Tko je u pravu?

U Zadru se u srijedu s početkom u 16 sati još jednom u ABA ligi sastaju se Zadar i Cibona. Kako je riječ o nadoknadi utakmice pravo nastupa nemaju igrači koji tada nisu bili registrirani, a to su u zadarskim redovima Filip Kraljević i Antonio Jordano te u zagrebačkim Darko Planinić. Premda u svojoj izjavi trener Zadra Veljko Mršić navodi da neće nastupiti ni mladi centar  Danko Branković, a to nije točno. naime, Branković je od početka sezone registriran za nastup u ABA ligi. 

Cibosi će tako nastupiti znatno oslabljena pod koševima za što glavninu problema valja tražiti unutar Cibonine svlačionice koja se u kratkom vremenu odrekla Filipa Bundovića i Damira Markote

Zanimljivo, strateg Cibonine igre Vladimir Jovanović u tome ne vidi problem već priliku: 

- Sigurno da će ova utakmica biti izazov za nas budući da se radi o trećoj velikoj utakmici u malom vremenskom razmaku. Mi ćemo biti oslabljeni za neigranje prve petice Planinića. To će biti prilika za mlađe igrače i prilika da opet pokažemo prije svega karakter. Zadar će biti favorit na svom terenu to je sigurno. Ono što je do nas je da damo sve od sebe da izgledamo dobro, da odigramo dobru košarku i da mladi igrači prije svega pokažu da imaju kvalitetu i da mogu igrati na teškom gostujućem terenu. 

Krešimir Radovčić utakmicu najavljuje sljedećim riječima:

Za Zadar nas ne treba posebno motivirati. Radi se o derbiju i svatko od nas će dati svoj maksimum da odigramo što bolje i da ostavimo srce na parketu za dres koji nosimo. Znamo kako trebamo igrati protiv njih, bit će teško, ali idemo se još malo probati odmoriti, odraditi još jedan trening i krenuti u borb

Trener Zadra Veljko Mršić pojašnjava što se promijenilo u zadnjih nekoliko dana:

Druga utakmica protiv Cibone u četiri dana. U prošloj utakmici smo igrali dobro 30. minuta, kontrolirali smo rezultat ali smo u posljednjoj četvrtini napravili dosta grešaka u napadu i obrani te smo dozvolili Ciboni da se vrati u utakmicu i pobjedi. Trebat ćemo ovog puta biti punih 40. minuta pravi, ne smijemo dozvoliti ono što nam se desilo u Zagrebu. Situacija je sad suprotna od prve utakmice, Cibona je jučer igrala protiv Splita dok smo mi u treningu do utakmice u srijedu što će im biti sigurno neko opterećenje. Cibona će nastupati bez Planinića i Brankovića dok ćemo mi biti bez Kraljevića i Jordana. Malo ćemo drugačije promiješati karte i nadam se da ćemo upisati novu pobjedu, rekao je Mršić.


Jan Palokaj odigrao je dobru utakmicu u Zagrebu, susret je završio s 13 poena uz dva skoka i dvije ukradene lopte.

Mislim da smo u Zagrebu bila bolja momčad. Imali smo te rupe u drugom poluvremenu zbog koje smo izgubili. Znamo koje smo greške napravili ali i znamo koje su pozitivne stvari koje ćemo sigurno prenijeti na parket i predstaviti u većem dijelu utakmice. Mi se koncentriramo na sebe, ne brinemo se tko njima nedostaje, mi znamo koje su naše snage protiv svake ekipe. Ako ispoštujemo sve dogovore i naredbe trenera mislim da možemo doći do važne pobjede.