Hrvatska
Ime Dinamo nam nije pritisak, već motiv

Ime Dinamo nam nije pritisak, već motiv

Trener Milan Ličina!

Zagrebački Dinamo u novu sezonu Prve lige kreće nedjeljnim domaćim dvobojem protiv Omiša ČT. Preimenovanje kluba iz KK Rudeš u KK Dinamo Zagreb sa sobom nosi i određeni pritisak ili želju za vrhunskim rezultatima.

 ”Mislim da pritiska nema, a ono početno uzbuđenje koje su igrači doživjeli promjenom imena malo ih je zbunilo, ali sada su na pravom putu i želji da pod imenom Dinamo budu motiviraniji.”...ističe trener Milan Ličina koji može biti zadovoljan prijelaznim rokom iz aspekta da nije bilo većih promjena unutar rostera.

 ”Dva mlada igrača Jurički i Badžim otišli su u SAD, a pristigao nam je Matija Maljić. Za trenera je naravno najbolje kada kostur momčadi iz prošle sezone ostane na okupu, a to se upravo nama dogodilo. Pripreme koje su iza nas bile su specifične kao i za sve klubove i problemi s pandemijom u značajnoj će mjeri krojiti i uspjehe klubova u novoj sezoni. Možemo biti zadovoljni trenažnim procesom koji smo imali praktički cijelo ljeto i s nestrpljenjem dočekujemo start sezone ”

Dinamo je nastavio svoj put davanja prilike mladim igračima, pa su tako i ovoga puta četiri juniora priključeni seniorskoj momčadi ”Imamo svoj zacrtani put i od njega nećemo odustajati bez obzira na neke okolnosti. Matić, Hasanbegović, Sedlar i Marinović zasigurno imaju što naučiti od igrača koji imaju veliko iskustvo kao što su Torić ili Garafolić.”.

Dinamova igra u novoj sezoni će pored iskusnog dvojca Garafolić – Torić, te pridošlice Maljića umnogome ovisiti o izvedbama Juriča, Macnera, Nakić-Vojnovića, Šuška, Radmana, Reze, Jablana i Majića koji su već prošle sezone pokazali da se ova momčad može boriti za vrh tablice.

 ”Ambicije imamo i to nije sporno. Puno toga će ovisiti o tim nekakvim vanjskim faktorima od ozljeda igrača do samih problema s pandemijom. Tko tu bude najbolje prošao zasigurno će imati rezutate. Liga će ove sezone biti još kvalitetnija nego prošle što će značajno doprinijeti njenoj zanimljivosti. Naša želja je biti u vrhu i da nastavimo tamo gdje smo stali na kraju prošle prekinute sezone”

A Dinamo (tada Rudeš) dobio je posljednje tri utakmice prošle sezone i trebao upravo ugostiti Omiš ČT kao što će to učiniti u nedjelju ”Nastavljamo tamo gdje smo stali. I prije sedam mjeseci smo iščekivali susret s Omišom, kao i sada. Dobili su nas prošle sezone dva puta (prvenstvo i kup) i sigurno da su nam svojevrsni dužnici i motiv da ih konačno pobjedimo. U značajnoj mjeri su izmjenili igrački kadar od prije sedam mjeseci, ali te igrače koji su došli, a tu prije svega mislim da Šipića, Gizdavčića i Perkušića poznajemo jako dobro kroz njihove igre u drugim klubovima. Imamo određenih problema s ozljedama, ali vjerujem da u nedjelju puni motiva i pred našim navijačima možemo pobjednički zakoračiti u novu sezonu”.