Hrvatska
Zatvoreni pregovori Krapića i Hermesa, potpisan otvoren ugovor o suradnji

Zatvoreni pregovori Krapića i Hermesa, potpisan otvoren ugovor o suradnji

Igrač koji ima i ABA ligaško iskustvo pojačao visoku liniju analitičara.

Ante Krapić (32, 206 cm) novi je igrač Hermes Analitice koja je tako uoči samog početka HT Premijer lige dobila veliko pojačanje ispod koševa. 

Krilni centar prošle je sezone igrao za Zagreb koji se nakon ispadanja iz HT Premijer lige ugasio, a tamo je bio jedan od najboljih igrača  i strijelaca momčadi. Početkom rujna, Krapića smo mogli vidjeti na treninzima Cibone, a čak je odigrao i pripremnu utakmicu protiv Gorice. 

- Upravo smo priveli pregovore kraju. U pitanjuje otvoreni ugovor koji mi ostavlja mogućnostt odlaska u slučaju konkretnije ponude. Moj je interes biti u treningu i natjecateljskom ritmu, nadam se da ću pomoći klubu da dođe do važnih pobjeda i da ispunizacrtane ciljeve, rekao je Krapić u razgovoru za Basketball.hr.

Trener Zvonimir Mravak najavio je mogućnost dovođenja još jednog, možda čak i dva igrača.

- U odnosu na prijašnje dvije sezone, u ovu sezonu ulazimo s par promjena u igračkom kadru. Klub su napustili Stipe Krstanović koji je otišao u Škrljevo, Marko Raić u Zapruđe, Braslav Turić i Julijan Rajić koji se uputio na Island.

Od novih igrača trenutno smo potpisali Domagoja Samca, Ivana Milekovića, Roka Rogića, Antonija Vlaića, Davida Blaževa, Mirona Češkića, Antu Krapića te mlade igrače Filipa i Patrika Bjelanovića.

Do početka sezone moguće je da potpišemo još jednog ili dva igrača. Od igrača iz prošle sezone u klubu su ostali Hrvoje Garafolić, Ivan Svoboda, Filip Kordić i Ante Krstanović. 

Prvi i osnovni cilj je osigurati ostanak u ligi, a s obzirom na to da imamo puno novih igrača trebat će nam vremena da se ekipa posloži. Prošle sezone smo bili udaljeni jednu pobjedu od playoffa te se nadam da će nam novi igrači donijeti kvalitetu više da ove sezone po mogućnosti izborimo playoff, iako glavni i jedini cilj je ostanak u ligi te razvoj mladih igrača.