Europa i Svijet
Ivan Mikulić postao "Gastarbajter" u Njemačkoj

Ivan Mikulić postao "Gastarbajter" u Njemačkoj

Autor: Teo Cilar

Novopečeni drugoligaš doveo iskusnog zadarskog beka.

Nakon što je odigrao jako dobru prošlu sezonu za austrijskog Bundesligaša UBSC Reiffeisen Graz, zadarski bek Ivan Mikulić (28, 191 cm)čekao je ponudu koja bi ga zadovoljila, a ona je stigla iz Njemačke.

Novopečeni PRO A Bundesligaš (njemačka druga liga) Wiha Panthers iz Villingena-Schwenningena krenuo je u svoju prvu drugoligašku sezonu u povijesti s 3 pobjede i 7 poraza. Trenutno su na 10. mjestu ljestvice, a uz njih još šest klubova ima isti omjer pobjeda i poraza dok posljednji Phoenix Hagen na 17. mjestu ima samo pobjedu manje. Kako u klubu ne žele plesati samo jedno ljeto u drugom razredu njemačke košarke, do kraja sezone su dogovorili suradnju s Mikulićem koji će im biti od velike pomoći na poziciji razigravača. Trener u klubu biti će mu Alen Velčić, koji vuče korjene s prostora bivše države, a upravo je Ivana htio dovesti na mjestu razigravača. 

Foto: Nenad Krunić

- Ivan je igrač na kojega sam već duže vrijeme "bacio oko". Na početku sezone se nismo uspjeli dogovoriti, ali sada jesmo i nismo dugo razmišljali. On je jedan tipičan balkanski razigravač koji zna kako se igra košarka u Europi. Igrati će za nas na obje bekovske pozicije. 

Ivan je jako zadovoljan uvjetima, organizacija kluba i lige je na vrhunskom nivou i nada se kako će uspjeti pomoći svojem novom klubu da ispune svoje ciljeve, a već je u svojoj prvoj utakmici bio najbolji igrač momčadi.