Hrvatska
Ivan Perinčić nakon kratke pauze ima novi klub

Ivan Perinčić nakon kratke pauze ima novi klub

Autor: Tonči Vlašić Dubrovački vjesnik Photo: KK Zadar - Šime Zelić

Kormilo će preuzeti 27. prosinca

Ivan Perinčić će biti novi trener košarkaša Dubrovnika. Kormilo će preuzeti 27. prosinca, a prva bitka ga čeka prvih dana 2022. godine, 8. siječnja kad u Gospino polje stiže Bosco. Sve je jasno u Dubrovniku, hoće natrag u najveći rang, istaknuo je to predsjednik kluba Božo Koprivica, a dovođenje 44-godišnjeg Zadranina je jedan od poteza koji to potvrđuje, javlja Dubrovački vjesnik

Dubrovnik je dobio sedam od jedanaest utakmica ove sezone u 2021. godini, zaostaje za liderom, Hermesom, tri pobjede. Međutim, sustav natjecanja je takav, da ništa nije izgubljeno. Ima tu i drugi dio, Liga za prvaka, zatim i doigravanje u kojem će u finalu igrati dva najbolja. Uspješniji u finalu će izravno u najveći rang, a drugi razigravati s predzadnjim iz najvećeg ranga za mjesto u prvom razredu.

Perinčić je bivši igrač Zadra, reprezentativac, zatim trener. Radio je kao trener u Cedeviti, Zaboku, Gorici, kao i reprezentaciji gdje je bio pomoćnik izbornika Veljka Mršića, a bio je i trener Zadra. Višnjik sad mijenja Gospinim poljem, a s ciljem da Gospino polje u novoj sezoni odveze u Višnjik.