Hrvatska
Regija
Ivan Ramljak: Imamo već dva kiksa, moramo pobijediti utakmicu protiv Cibone

Ivan Ramljak: Imamo već dva kiksa, moramo pobijediti utakmicu protiv Cibone

Autor: KK Cedevita

Ozljeda je stvar prošlosti.

U nedjelju u 19:00h Cedevita će u sklopu 4. kola ABA lige gostovati kod Cibone u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Momčad Sita Alonsa u regionalnoj ligi ima omjer 1-2. Izgubila je dvije domaće utakmice (jednu u Domu sportova, a jednu u KC Dražen Petrović) protiv Partizana i Mege Bemax i pobijedila na gostovanju u Zadru.

To je za Cedevitu razočaravajući ulazak u sezonu, a ni u Ciboni nisu ništa sretniji jer su oni na 0-3.

"Svjesni smo da moramo napredovati korak po korak. Katkad počinjemo utakmice bez energije, a ovu utakmicu posebno moramo započeti s visokom energijom jer igramo protiv gradskog rivala. To nam je važna utakmica i želimo na terenu igrati s puno energije i igrati bolje nego u prošlim utakmicama", izjavio je trener Alonso, koji na usluge ozlijeđenog Filipa Krušlina neće moći računati još dva mjeseca, dok bi se Karlo Žganec trebao vratiti za nekoliko dana.

Španjolski stručnjak poslije poraza od Mege u prošlom kolu ABA lige posebno se žalio na lošu obranu svoje momčadi. U srijedu je to u pobjedi kod Arka Gdynie u Eurokupu izgledalo bolje…

"Kad razmišljaš o svojoj momčadi, nije dobar način razmišljati samo o napadu jer u napadu katkad zabijaš, a katkad radiš pogreške i prvi cilj treba ti biti dobra obrana. Moramo napredovati u obrani i vjerujemo da ćemo to uspjeti."

Cibona i Cedevita već su se susreli u pripremnoj utakmici prije početka sezone, tako da ih je Alonso upoznao.

"Mnogo toga se promijenilo. Tada smo mi igrali bez reprezentativaca, ali tada smo imali intenzitet s kojim smo igrali u pripremnim utakmicama, a sada s tim imamo problema. Želimo u ovoj utakmici imati isti intenzitet kao u pripremnim utakmicama jer moramo igrati s visokim intenzitetom. Jasno, trebamo i pobijediti", rekao je Alonso.

Ivan Ramljak također se nada pobjedi u derbiju: "Mislim da je ova utakmica izuzetno važna i nama i njima. Oni su u sezonu ušli s tri poraza, a mi smo izgubili dvije domaće utakmic eprotiv Mege i Partizana, tako da nama samo pobjeda dolazi u obzir. Šteta što imamo problema s ozljedama. Ja sam bio mjesec dana van terena, Magette je bio mjesec dana izvan terena, a kad smo se nas dvojica vratili ozlijedio se Kruška, tako da treba imati malo i sreće."

Cedevita je u Draženovom domu igrala i u prošlom kolu, samo što je tada ona bila domaćin Megi. Prednost domaćeg terena Ciboni tu ne bi trebao biti veliki plus.

"Iskreno, isto nam je. Igrali smo puno utakmica protiv njih, tako da to nema nekakvu ulogu. Mi imamo već dva kiksa, tako da ovu utakmicu moramo pobijediti", rekao je Ramljak.