Hrvatska
Ivan Svoboda: Možemo izbjeći kvalifikacije

Ivan Svoboda: Možemo izbjeći kvalifikacije

Nada posljednja umire.

Hermes Analitica nakon sedam uzastopnih poraza i bez pobjede dva i pol mjeseca u subotu gostuje kod Cibone u 21.kolu HT Premijer lige. Analitičari trenutno zauzimaju pretposljednje mjesto (slabiji međusobni omjer s Alkarom), pa će im za izbjegavanje dodatnih kvalifikacija protiv Sonik Puntamike ili Dubrave trebati barem jedna pobjeda u preostala dva susreta uz naravno poraze Alkara u Osijeku i na domaćem parketu protiv Splita. Jedan od onih koji je sudjelovao u uspjesima jesenas, a sada prolazi težak nastavak je Ivan Svoboda koji vjeruje u uspješan završetak sezone.

 ”Ovo nam je treća sezona zaredom da nam treba jedna pobjeda u završnici sezone. Propustili smo dosta toga rješiti ranije, a tu mislim na utakmice protiv Škrljeva i pogotovo Bosca gdje smo imali jako loš ulazak u utakmicu. Sada smo u situaciji da veću minutažu imaju igrači koji su manje igrali u prvom dijelu sezone, a oni koji nisu igrali sada igraju pa sigurno nije lako očekivati neki bolji rezultat. Slijedi nam Cibona u utakmici gdje smo potpuni autsajderi i realno svoju šansu tražimo u utakmici protiv Vrijednosnica Osijek u posljednjem kolu. Posljednje igre i rezutati ne ulijevaju optimizam, ali imamo vjeru da možemo se izvući i izbjeći dodatne kvalifikacije’‘, kaže Svoboda koji se dotaknuo eventualnih kvalifikacija.

 ”Kao igrač sam ih tri puta igrao, a od toga dva puta uspješno. Sigurno ih neće biti lako igrati, ali isto tako vjerujem da smo mi ipak bolja momčad od eventualnih suparnika jer dolazimo iz puno jače lige. I u Soniku i u Dubravi ima igrača koji su igrali Premijer ligu, ali prednost bih ipak dao nama. ”