Hrvatska
Regija
Ivanov prilikom povratka u Zadar: „Naježim se od podrške koju sam dobio, a grad zaslužuje trofej!“

Ivanov prilikom povratka u Zadar: „Naježim se od podrške koju sam dobio, a grad zaslužuje trofej!“

Autor: Paulo Sarić

I Goran je iz četvrte osvojio Wimbledon, prisjećaju se Zadrani…

Nakon godinu dana izbivanja iz rodnog grada Ive Ivanov se ponovno vratio u Zadar. Iskusni krilni centar s dalmatinskim je abaligašem potpisao jednogodišnji ugovor te će naredne sezone predvoditi Nazorove trupe u domaćim i regionalnim bitkama.

Izuzetno mi je drago što je Ive tu s nama i što smo dogovorili ugovor na godinu dana. Svi znamo koliko Ive znači klubu, navijačima i samoj svlačionici. Bitno nam je da ove godine imamo momčad s karakterom i mislim da smo s Ivom na pravom putu – izjavio je sportski direktor Branimir Longin koji je otkrio da su pregovori glatko protekli – Ive je vjerojatno imao ponudu MZT-a, ali mi smo dali svoju i on je to prihvatio. Sve je bilo dosta brzo riješeno, na obostrano zadovoljstvo.

Prvu seniorsku sezonu odigrao je u današnjoj Sonik Puntamici, da bi za Zadar prvi put zaigrao davne 2003., no za pravu priliku trebao je čekati poziv Danijela Jusupa 2010. godine nakon čega je iz sezone u sezonu postajao sve bitniji kotačić dalmatinskog stroja.

Ovo mi je već četvrti put da potpisujem ugovor sa Zadrom koji ima posebno mjesto u mom srcu. Previše je emocija ovdje. Izuzetno sam zadovoljan što smo se uspjeli dogovoriti na vrijeme, već početkom sedmog mjeseca, i sada se mogu koncentrirati na pripreme i sezonu.

Uz neupitne igračke i ljudske kvalitete, potpis Ivanova privukao je dodanu pozornost imajući u vidu i dalje svježa sjećanja s početka prošlog ljeta kada je 33-godišnji Zadranin umjesto novog ugovora dobio – novu stavku u ugovoru. Nekadašnji kapetan momčadi iz Donatovog grada preko toga nije mogao prijeći te je karijeru nastavio u glavnom gradu Sjeverne Makedonije.

Ponovno za istim stolom (Basketball.hr)

Sam povratak u Zadar dokazuje da zle krvi nema, no kako je bilo pregovarati s ljudima koji su odgovorni za lanjsku situaciju?

Te sam stvari prepustio agentu. Kao što je Brane rekao, nije bilo nikakvih problema, izvolijevanja s jedne ili druge strane. Dobio sam ponudu i prihvatio sam je, nadam se na obostrano zadovoljstvo – otkrio je povratnik u bijeli dres.

Sezona izbivanja iz rodnog grada bila je plodonosna za ljubimca zadarske publike te je na koncu okrunjena naslovom državnog prvaka, prvim u Ivanovljevoj karijeri.

Kada sam prošlo ljeto potpisao za MZT u mojoj je glavi bilo puno pitanja, ali na kraju se ispostavilo da je sezona bila dobra, kako za mene tako i za klub. Osvojili smo prvenstvo i ispali u polufinalu kupa. MZT ima dobre navijače i ljude koji ga vode, zdrav je klub i želim mu da se što je moguće prije vrati u ABA ligu.

Ove mu se sezone na tom putu ispriječio Zadar. Nazorove trupe su nakon teškog poraza na domaćem terenu u dvorani Jane Sandanski plesali delikatan ples života i smrti, no na kraju je šut Woodarda bio za dlaku neprecizan.

Kako je bilo igrati te utakmice, znajući da trijumf MZT-a baca Zadrane u drugu ligu?

Nadao sam se da Zadar neće igrati kvalifikacije. Stvarno mi je bilo teško igrati. Puno je tu emocija, ali prihvatio sam to kao pravi profesionalac. Na koncu je jedna lopta dijelila MZT da uđe u ABA ligu, no na moju sreću to se nije dogodilo – priznao je visoki Zadranin.

Od nove sezone u 'pravom' dresu (Šime Zelić)

U dosta mučnoj seriji razigravanja za ostanak među jadranskom elitom jedna od najsvjetlijih točaka bio je prijem bivšeg kapetana od strane zadarske publike. Pljesak na predstavljanju, skandiranje njegovog imena tijekom utakmice i srdačan pozdrav s navijačima nakon nje.

Porazu Zadra unatoč.

Rijetki su to doživjeli.

Naježim se i na sam spomen toga. Dobio sam puno poruka podrške sa svih strana otkad je prije nekoliko dana u medijima izišla informacija da sam potpisao. Zahvaljujem svima na velikoj podršci i nadam se da će ovo biti prava sezona za sve nas – kazao je Ivanov od kojeg se očekuje veliki doprinos na terenu, ali i u svlačionici – nadam se da ću opravdati povjerenje trenera, ljudi iz kluba i navijača, da ćemo imati dobru sezonu bez puno turbulencija i da ćemo napokon osvojiti trofej jer Zadar to zaslužuje.

O konkretnim ciljevima još je prerano govoriti, no generalni smjer je davno zacrtan.

- Očekujem dobru momčad. Kao što vidite, klub je već u šestom mjesecu počeo s treninzima, što se nije odavno dogodilo. Oko dvorane i po dvorani se vrti dosta igrača i koliko vidim iz razgovora s trenerom Nazorom, mislim da ćemo imati pravu karakternu ekipu. U prvenstvu Hrvatske možemo puno toga napraviti, tim više što sada nema Cedevite koja je zadnjih sedam-osam godina bila apsolutni vladar hrvatske košarke. Bit ćemo pravi ove godine – zaključio je Ivanov.