Europa i Svijet
Hrvatska
Radić i Tabak ponovno zajedno napadaju naslov prvaka Poljske

Radić i Tabak ponovno zajedno napadaju naslov prvaka Poljske

Ugovor do kraja sezone

Hrvatski centar Ivica Radić vraća se u Poljsku. Kako javlja košarkaški novinar Matteo Cazzulani Radić je potpisao ugovor do kraja sezone sa Trefl Sopotom kojeg vodi hrvatski stručnjak Žan Tabak.

Zanimljivo je da su Radić i Tabak već surađivali u Poljskoj i to u sezoni 2019/2020 kada su sa Zielenom Gorom osvojili naslov prvaka. Ovoga puta cilj je isto ponoviti sa Sopotom 

'Trefl Sopot je savršen dio slagalice za moju profesionalnu karijeru. Klub je solidan i ambiciozan, a Poljska je liga koju prilično dobro poznajem. Štoviše, bio sam sretan kad sam saznao da je trener Tabak zainteresiran za mene, jer on točno zna što može očekivati od mene kako bi pomogao momčadi', izjavio je Radić.

Pod vodstvom trenera Tabaka Radić je ubacivao prosječno 12,6 poena uz 6,2 skoka u poljskoj nacionalnoj ligi, te 11,2 poena uz 6,2 skoka u VTB ligi. 

'Žan Tabak bivši je centar koji je s splitskom Jugoplastikom osvojio tri naslova europskog prvaka zaredom, ekipom iz Splita, grada iz kojeg dolazim. Kao bivši centar zna koristiti centre, osnažiti ih u timu i pomoći im da se poboljšaju, rekao je Radić.

Nakon što je igrao za Zielonu Góru, Radić je nosio dres još jednog poljskog kluba - Anwil Włocławeka, gdje je ubacio 12,3 poena ui 9,1 skok po utakmici.

'Imam dobro mišljenje o Anwilu i njihovim navijačima, čija me 'pozitivno luda ljubav' prema njihovoj momčadi podsjeća na 'uzavrele' košarkaške gradove u kojima sam igrao, poput Alkara iz Sinja, Zadra, Fortituda Bologne0, dodao je hrvatski centar. 

Tijekom karijere ovaj je 32-godišnji centar igrao za Split, Alkar, Zagreb, Kvarner i Kaštela u Hrvatskoj, Veneciju, Reggio Calabrijiu, Cantù, Ferentio, Veroli, Forlì i Cremonu u Italiji, te bugarski Levski, belgijski Bruxellesu i mađarsku Zalakeramiju.