Hrvatska
'Iz aviona' na parket… Zadar bez treninga kreće u doigravanje hrvatskog prvenstva

'Iz aviona' na parket… Zadar bez treninga kreće u doigravanje hrvatskog prvenstva

Autor: Paulo Sarić

Drugi susjedski dvoboj u manje od tjedan dana.

Samo dva dana nakon okršaja u glavnom gradu Makedonije pred Zadranima je novi izazov. Početak doigravanja hrvatskog prvenstva i dvoboj sa starim znancima iz Krešimirovog grada. Dugačak put iz Skoplja koji je do Zadra vodio preko Zagreba lakše je pao nakon trijumfa i produljenja nade u ostanak u regionalnoj ligi, no unatoč povratku nebeskim visinama nije ostalo puno vremena za pripremu za večerašnji ogled četvrtfinala doigravanja HT Premijer lige protiv GKK Šibenik.

- Moramo pronaći snagu i motivaciju te ući što je moguće ozbiljnije i na njihov intenzitet i energiju odgovoriti s još većim intenzitetom, još većom energijom i trkom. U prošloj smo utakmici pokazali određene slabosti po pitanju kombinatorike i kontrole skoka te ćemo na tome morati dodatno poraditi i pokazati se u što je moguće boljem svjetlu. Šibenik je zahtjevna ekipa, ali očekujem da ćemo u svim segmentima odgovoriti kako možemo i doći do nove pobjede – izjavio je Ante Nazor koji će svoje momke večeras povesti u drugi boj protiv 'Građana' u manje od tjedan dana.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Dvoboj u Šibeniku pao je u nezgodno vrijeme između utakmica u kojima su Zadrani 'spašavali glavu' pa ne treba čuditi što je susret u kojemu su domaćini bili lišeni pomoći svog ponajboljeg igrača Nika Slavice riješen tek u posljednjoj minuti.

- Imali smo teško gostovanje na Baldekinu, ali upravo nam je ta utakmica puno pomogla kako bismo dočarali ambijent i atmosferu u Skopju. Bilo je neizvjesno, a protivnik je bio rasterećen i rastrčan. To su mahom mladi igrači koji igraju prije svega na intenzitet i energiju te su jako neugodni što se tiče šuta. Imaju kvalitetu i prijete sa svih pozicija te očekujem dobru utakmicu – dodao je splitski stručnjak.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U 'NBA ritmu' u kojemu će Zadar odigrati čak šest utakmica u 14 dana nema previše vremena za trening. Uoči Šibenika odrađen je tek jedan, regeneracijski, jutro prije četvrtfinala.

- Nemamo puno vremena ni za pripremu niti za treniranje. Bitno je osvježiti momke te izbjeći zamke kakve ovakve utakmice nose sa sobom i motivirati igrače za izazov koji nas očekuje – kazao je Nazor i zaključio - malo smo načeti. Dvoboj u Skoplju je bio izuzetno zahtjevan, kako emotivno tako i na energetskom planu. Ali, to su tekuće stvari koje se mijenjaju praktički iz sata u sat. Moramo to ostaviti iza sebe i pokazati se u pravom svjetlu.

Utakmica se igra u dvorani „Krešimir Ćosić“ s početkom u 19 sati.