Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO S PRESSICE: Izbornik žali što nije dao veću priliku Karlu Uljareviću

VIDEO S PRESSICE: Izbornik žali što nije dao veću priliku Karlu Uljareviću

Autor: Paulo Sarić

Hoće li Skelin voditi reprezentaciju i protiv Nizozemske?

Nakon ne samo iznenađujućeg, već i šokantnog poraza od Rumunjske glavno je pitanje bilo hoće li izbornik Skelin podnijeti ostavku. Nije. Splitski je strateg ostavio otvorenom mogućnost da je ovo bila njegova posljednja utakmica na kormilu hrvatske reprezentacije, ali nije htio vruće glave raditi odlučne poteze.

- Imali smo loš šut za tri poena. Ne znam razlog za to. Promašivali smo otvorene šuteve što nas je činilo nervoznom, dok je s druge strane dalo sigurnost protivniku – započeo je svoje obraćanje medijima izbornik hrvatske reprezentacije.

- Moja ostavka nikad nije bila problem, pa tako nije ni sad – kratko je kazao Ivica Skelin.

Hrvatska je već u prvih desetak minuta izrotirala deset igrača, a šansu je na otvaranju nastavka dobio i mladi Karlo Uljarević. No, ni to nije pomoglo.

- Želio sam ući u veliku rotaciju da možemo energetski izdržati utakmicu te sam htio da svi osjete teren i uđu u potrebni ritam. Morat ću pogledati što sam pogriješio, no na prvu ruku – ne znam. Možda bih odredio drugačiju koncepciju. Odlučio sam gurati Perića na trojku jer smo deficitarni s bekovima i gurati Buvu na četvrtku misleći da će napraviti veću prednost u igri leđima košu – dodao je Splićanin koji žali što nije dao veću minutažu Uljareviću - žao mi je što Karlo nije igrao više. No, stavio sam ga u ključnim trenucima i ako se išta pozitivno da izvući iz poraza, to je činjenica da je pokazao da može igrati na ovoj razini.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Hrvatska je u utakmicu ušla s četiri centra među 12 igrača, no na kraju su samo trojica od njih dobila šansu.

- Nisam imao priliku da rotiram sva četiri centra. To bi bilo previše. Kada je utakmica otišla u egal nema eksperimentiranja u vidu uvođenja igrača s klupe. Imali smo šansu na 34-22 da uvedemo utakmicu u mirne vode, no nismo uspjeli. Promašili smo enormni broj otvorenih šuteva.

S druge strane Rumunji, koji su došli do svoje druge pobjede u kvalifikacija, bili su presretni učinjenim.

- Bila je ovo teška utakmica. Obje su momčadi igrale izvrsnu obranu što i konačni rezultat pokazuje. Čestitam svojim suigračima na velikoj borbi i zasluženoj pobjedi – rekao je najbolji strijelac u gostujućim redovima Nandor Kuti, a na njegove se riječi nadovezao i izbornik Zare Markovski.

- Složio bih se da smo odigrali na vrhuncu mogućnosti, a trener nema što osim biti zadovoljan kada ga igrači isprate sto posto. Hrvatska je na kraju imala loš šut za tri poena, no mi smo se usredotočili na obranu picka. Nismo se pripremali posebno puštati šut, ali tijekom utakmice smo prilagodili taktiku kada smo vidjeli da igraju s tri visoka igrača. Skupljali smo se u reketu i posljedično smo morali pustiti šut ostalim igračima – iznio je svoje viđenje Makedonac na klupi rumunjske reprezentacije.

Hrvatska iduću utakmicu igra u ponedjeljak u 20 sati protiv Nizozemske, a narednih ćemo dana saznati hoće li ju s klupe voditi Ivica Skelin.