Hrvatska
Izgubili su pet utakmica u nizu, a onda 'nakantali' Škrljevo s 47 razlike

Izgubili su pet utakmica u nizu, a onda 'nakantali' Škrljevo s 47 razlike

Autor: Zagorje.com

Rajković: Očito nismo ozbiljna momčad za ovu ligu...


U utakmici protiv Škrljeva Zabok je naplatio sve svoje ovosezonske pehove i na kraju zasluženo i uvjerljivo slavio sa čak 47 koševa razlike (109:62). Nakon "crne serije" od šest poraza bila je ovo najbolja partija Zaboka u sezoni, javlja portal Zagorje.com.

Zabok je odlično otvorio utakmicu, rasoloženi Črnjević nakon solo-akcije u 5. minuti zabija za prvo dvoznamenkasto vodstvo (16:6). Kapetana Zaboka zamjenjuje Samac, koji nastavlja gdje je Črnjević stao i Zabok u 9. minuti ima +15 (26:11), da bi nakon trice Lončara sa sirenom Zabok u drugu četvrtinu prenio 13 koševa viška (30:17).
Domaćin drugu četvrtinu otvara tricama Anzulovića i Galića, serijom koševa nadovezuje se Lisica, pa u 14. minuti domaći imaju već +21 (42:21). Sve što su domaći zamislili u prve dvije četvrtine to su i ostvarili. Gosti su tonuli iz minute u minutu, a nakon trice Tuđena na "veliki odmor" se otišlo rezultatom 58:28.


Ništa se bitno nije promijenilo ni u nastavku. Bilo je samo pitanje s koliko će koševa razlike domaćin ispratiti goste kući u Škrljevo. Kod gostiju je nešto pokušavao Gospić, ali bio je poptuno usamljen, tek tu i tamo koji bljesak Pandurića. Zabočani su i dalje rastrčani, agresivni i brzi, a nakon trice Tuđena već odlaze na +44 (86:42), deset minute prije kraja utakmice. Stotka je pukla nakon slobodnih bacanja Lisice u 35. minuti (100:52), a najvećih +52 Zabok je imao nakon trice Tuđena u 38. minuti utakmice (107:55). Škrljevo je tek malo uspjelo ublažiti poraz, ali ne popraviti loš dojam. Na kraju Zabok 109 Škrljevo 62, velika i zaslužena pobjeda Zaboka.


Čak šest igrača Zaboka imala je dvoznamenasti učinak, a svi igrači domaćih upsiali su se među strijelce. Najefikasnij je bio Lončar s 15 koševa, Samac i Jambrović pridružili su po 15, s time da je Samac 9 puta uspješno skočio i 4 puta asitirao, dok je Jambrović ubilježio i pet skokova. Tuđen je u svojoj najboljoj partiji upisao 12 koševa (trice 4/5), LIsica je postigao 11 koševa uz 6 asistencija, a neumorni Anzulović zaustavio se na 10 koševa. Kod gostiju Gospić je postigao 19 koševa uz 5 skokova, Batur je ubilježio 12, a Pandurić 11 koševa. Zabok je imao odličnu tricu od 55% (11/20), a domaći su ubilježili i rekordne 34 asistencije.

IZJAVE

Ivan Tomas, trener Zaboka: "Nama se danas sve otvorilo. Sigurno da je ovo jako velika i bitna pobjeda za nas. Stvarno sam sretan i zadovoljan. Svi su dali obol, podijelili smo minutažu. Moji igrači su odlično reagirali, iako im nakon ove serije poraza sigurno nije bilo lako. Ova pobjeda puno će nam značiti."


Martin Tuđen, igrač Zaboka: "Presretan sam zbog ove pobjede, puno će nam značiti za nastavak prevenstva. Ako ćemo igrati ovako onda ni protiv Cibone i Zadra nismo bez šansi. Najvažnije je da smo prekinuli ovaj "crni niz" i svi smo uspjeli postići koševe".


Damir Rajković, trener Adira Oil Škrljeva: "Izuzetno loše naše otvaranje, imalo je za posljedicu dekoncetraciju u čitavoj utakmici. Nema se puno što reći. U lošem smo stanju. Povrede su očigledno učinile svoje i dok ih ne saniramo očito nismo ozbiljna momčad za ovu ligu".


Ante Gospić, igrač Adria Oil Škrljeva: "Jako velika razlika. Nemam što komentirati našu igru, već jednostavno moram čestitati Zaboku na odličnoj utakmici. Bili su bolji u svim segmetnima, a imali su i više želje i energije, što nama nedostaje. Još jednom čestitke Zaboku".