Hrvatska
Jakov Borčić i službeno je postao specijalista zadužen za individualni rad s mladim igračima KK Zadar

Jakov Borčić i službeno je postao specijalista zadužen za individualni rad s mladim igračima KK Zadar

Autor: Z.D. Photo: KK Zadar

'Mislim da sam svojim radom u košarci zaslužio ovu prigodu.'

Jakov Borčić novi je član omladinskog pogona KK Zadar. Obnašat će funkciju trenera – specijalista zaduženog za individualni rad. Uz to će koordinirati i momčadske treninge u suradnji s glavnim trenerima za svaki uzrast.

Borčić se košarkom počeo baviti kod velikog učitelja Slavka Trninića. Uz njega su isto tako rame uz rame stasali Alanović, Bičić, Komazec, R. Giergia, Marcelić, Nenadić, Jordan, Grganović itd. 

Kao trener vodio je Jazine Arbanasi do ulaska u HT Premijer ligu, a odlične rezultate napravio je i s kadetskom selekcijom Puntamike. 

Već dulje vrijeme individualno radi s mladim igračima kojima je pomagao da se uz njega usavrše te pripreme za seniorsku košarku.

‘Proučavanjem situacije u omladinskom pogonu zaključili smo da se premalo pažnje posvećuje individualnom radu s igračima. Poznavajući Jakova i njegovu stručnost te emociju prema klubu, mislim da u ovom trenutku ne postoji adekvatnije ime za tu funkciju. Ugovor je potpisan na godinu dana te smo ovim potpisom kompletirali kadar za provođenje sportske politike s naglaskom na pojačanom kvalitetnom radu u omladinskom pogonu, rekao je sportski direktor Zadra Denis Pleslić

Jakov Borčić nakon potpisa ugovora je rekao: 

‘Zahvalan sam na prigodi koju mi je dao KK Zadar, a na neki način ovo je i ostvarenje sna! Mislim da sam svojim radom u košarci zaslužio ovu prigodu te se nadam da ćemo uz dobro posložen omladinski pogon stvoriti igrače koji će biti konkurentni kako za domaće prvenstvo tako i za regionalnu ligu.’