Hrvatska
Jambrović junak pobjede Zaboka nad Alkarom, briljirao Črnjević

Jambrović junak pobjede Zaboka nad Alkarom, briljirao Črnjević

Autor: Branko Tabak

Dramatična završnica.

U dramatičnoj utakmici momčadi podjednake kvalitete Zabok je kao domaćin u 14. kolu HT Premijer lige pobijedio Alkara 83-82.

Sinjani su veći dio susreta kontrolirali rezultat, u drugoj četvrtini imali su i deset poena viška. Ipak, Zabok im nije dopustio bijeg. Držao se unutar tri posjeda zaostaka i čekao priliku. Tricom Luke Tomasa 14 minuta prije kraja domaćini stižu na tri poena minusa (53-56). Do kraja susreta vodila se velika borba u kojoj je Zabok na dvije minute prije kraja, nakon serije od sedam povezanih poena Patrika Jambrovića sa 74-74 stigao do vodstva 81-74. Alkari se nisu predavali. Tricom Ivana Vučića stižu do 83-82 na pet sekundi prije kraja, ali ne uspijavaju prekršajem zaustaviti posljednji napad domaćina ne bi li vratili posjed lopte u svoje ruke i dobili priliku za šut za pobjedu ili produžetak.

Svoje šanse ipak su propustili ranije dopustivši velik broj napadačkih skokova protivnicima (17) i promašivši 7 od 14 slobodnih bacanja. 

U redovima Zaboka briljirao je Antonio Črnjević s 19 poena, 12 skokova i 7 asistencija. Luka Tomas je postigao 15, Petar Marić 14, Mladen Primorac 13 (uz 12 skokova), a Patrik Jambrović 11 poena.

Terek Naba Echols je 21 poenom bio najefikasniji u redovima Alkara. Vlatko Granić je postigao 18, a Ivan Vučić 11 poena.