Hrvatska
Jedan od junaka zadarske pobjede Bryon Allen: „Sretan sam zbog navijača. Atmosfera je bila luda!“

Jedan od junaka zadarske pobjede Bryon Allen: „Sretan sam zbog navijača. Atmosfera je bila luda!“

Autor: Paulo Sarić

Iskusni Amerikanac odigrao je jednu od zrelijih partija u dresu Zadra.

Jedan od neopjevanih junaka zadarske pobjede u Kupu „Krešimir Ćosić“ bio je Bryon Allen. Nominalno najopasniji igrač Jusupova sastava i najbolji strijelac Zadra u ABA ligi odigrao je napadački rezerviranu utakmicu, ubacivši samo šest poena, bez pogođenog šuta za tri poena, no unatoč tome 27-godišnji Amerikanac prikazao je jednu od najzrelijih partija otkad je stigao u Hrvatsku.

Momčadska igra, agresivna obrana na liniji dodavanja i nikad manje soliranja. Posebno su upečatljive njegove četiri ukradene lopte u trećoj četvrtini koje su poslužile kao katalizator zadarskog preokreta.

Bila je to vrlo uzbudljiva utakmica. Sretan sam, ne samo zbog kluba, već i zbog navijača. Znam da je prošlo dugih 12 godina i da su se svi veselili trofeju. Kada smo saznali da smo domaćini, bilo nam je vrlo važno pobijediti. Znali smo da će publika biti naelektrizirana i naš posao je bio obraniti domaći parket, što smo na koncu i uspjeli – izjavio je iskusni vanjski igrač nakon velike pobjede Zadra.

Tijekom šestogodišnje profesionalne karijere Allen je nastupao u brojnim klubovima, pred navijačima različitog mentaliteta i temperamenta, no ono što je doživio u Donatovom gradu ni s čim se ne može mjeriti.

Atmosfera je bila luda! Kao kada smo igrali protiv Crvene zvezde ili Partizana. Znali smo da će biti teška utakmica, jer je Cibona veliki rival, no navijači su nam dali puno energije i zaista cijenimo što su nam u toliko velikom broju došli dati podršku – dodao je Allen