Hrvatska
Regija
Jeličić okružen američkim trenerima na Zmaginom kampu

Jeličić okružen američkim trenerima na Zmaginom kampu

Autor: Basketball.hr Photo: Basketball.hr

Prof.dr.sc. Mario Jeličić vratio se iz Slovenije, sa košarkaškog kampa u Tolminu, gdje je na poziv legendarnog trenera Zmage Sagadina kao trener sudjelovao u radu kampa.

Prof.dr.sc. Mario Jeličić upravo se vratio iz Slovenije, s košarkaškog kampa u Tolminu, gdje je na poziv legendarnog trenera Zmage Sagadina kao trener sudjelovao u radu kampa. 

Uz prof. Jeličića, na kampu je trenerske zadatke obavljalo i osam američkih high school i sveučilišnih trenera. Uz sjajno organiziran kamp u trajanju od 7 dana, na kojem je boravilo oko 120 djece iz pet država (Italija, Ukrajina, SAD, Hrvatska i Slovenija) održan je i seminar za slovenske košarkaške trenere na kojem su po dva stručna predavanja održali prof.dr.sc. Jeličić te američki treneri Josiah White (Northern Oklahoma College i St. Gregory's University) te Richard Tisdale (Slocomb high school).

Tom prilikom, prof. dr. Jeličić je u svojstvu voditelja međunarodnog združenog studija košarke i menadžmenta koji će održati u suradnji  University of Sport (Kaunas, Lithuania) – LSU i Kineziološki fakultet, Sveučilišta u Splitu (Split, Croatia), informirao slovenske i američke trenere sa mogućnostima pohađanja istog.


Jeličić je prezentaciju studija koja započinje u akademskoj godini 2017/18 ranije imao i u Gruziji