Hrvatska
Regija
Još su svježe uspomene na beogradsku lekciju

Još su svježe uspomene na beogradsku lekciju

Autor: Paulo Sarić

Glavni je zadatak zaustaviti Čovića.

Cibona u nedjelju u 18. kolu Jadranske lige dočekuje FMP. Srbijanska momčad u utakmicu ulazi s jednom pobjedom u posljednja tri susreta te ju je lošija forma udaljila od pozicije koje vodi u doigravanje. No, i Zagrepčani su daleko od bajnih igara. Zaredali su s četiri uzastopna poraza u regionalnom natjecanju te se s omjerom 6-11 nalaze na devetom mjestu na tablici.

 - Imali smo taj kiks protiv MZT-a. Istina Bog, manje od 24 sata prije toga smo igrali susret hrvatskog prvenstva, ali to ne bih uzimao kao alibi. Fokusirani smo na sljedeću utakmicu. Igramo protiv jako dobre, potentne i rastrčane mlade ekipe koja dominira u skoku. Kontrola ritma se nameće kao glavno težište naše pripreme za dvoboj. Ako dobro odradimo obrambene zadatke, posebno se fokusirajući na Filipa Čovića koji je njihov najiskusniji igrač, razigravač i motor ekipe, sigurno je da ćemo preuzeti kontrolu nad susretom. Usto ćemo morati zaustaviti njihov ofenzivni skok i tranziciju – otkrio je najveće izazove pred nedjeljnu utakmicu trener Ante Nazor.

U prvom ogledu ovih protivnika FMP je uvjerljivo slavio rezultatom 99-79. No, u međuvremenu su Cibosi promijenili trenera što je kratkoročno prodrmalo momke iz Savske koji su idućih nekoliko susreta odigrali iznad očekivanja nakon čega je uslijedio pad u posljednjih nekoliko kola koji je odredio budućnost regionalne sezone.

- Visoki poraz u Beogradu u prvome dijelu nam je dodatni motiv te se nadam da ćemo se dizati kako sezona ide svome kraju. Očekuju nas jako bitne utakmice te bi bilo idealno da abaligašku sezonu završimo na najbolji mogući način. Pobjedama  – rekao je splitski stručnjak u najavi susreta.

FOTO: FMP

I hrvatski reprezentativac Domagoj Bošnjak se prisjetio beogradskog dvoboja u kojemu je momčad Vladimira Jovanovića uvjerljivo slavila, no uvjeren je da Cibona ima recept za pobjedu.

- Bit će stvarno teška utakmica. Ove smo se godine već susreli s njima i možemo reći da su nam očitali košarkašku lekciju. Istina je da smo mi zadnjih par utakmica malo pali s formom. Imali smo taj kiks s MZT-om, no ipak mislim da možemo slaviti i vratiti se na pobjednički put. Ključ će biti zaustaviti Čovića. On je motor ekipe od kojeg sve kreće. FMP je momčad puna talentiranih igrača i ove sezone stvarno igraju odlično, ali vjerujem da ćemo, ako njega uspijemo zaustaviti, imati velike šanse da pobijedimo – smatra Bošnjak.

Beograđani u susret ulaze kompletni, dok je kod Cibosa upitan nastup mladog Karla Uljarevića. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, s početkom u 19 sati, u Draženovu domu.