Europa i Svijet
Hrvatska
Juniori na pragu ispadanja u B diviziju, a imali su četvrtfinale u rukama

Juniori na pragu ispadanja u B diviziju, a imali su četvrtfinale u rukama

Autor: Z.D. Photo: HKS

Njemačka nadskakala Hrvate koji su izgubili 24 lopte

Muška juniorska reprezentacija izgubila je prvu utakmicu razigravanja od 9. do 16. mjesta od reprezentacije Njemačke s rezultatom 88:75 (21-16, 28-14, 13-21, 26-24). To istovremeno znači da Hrvatska sada igra klasifikacijske utakmice od 14. do 16. mjesta, a kako tri posljednje plasirane momčadi napuštaju diviziju A, tako će biti ključno pobijediti u obje nadolazeće utakmice da bi se sačuvao status u najvišem europskom juniorskom rangu.

U prvoj su se četvrtini polako odmjeravale snage i većim dijelom je prva dionica prošla u egalu. Na semaforu je tako svijetlilo 14:14 nakon 6 i pol minuta igre, a minutu do kraja prve dionice bilo je još 17:16 za Njemačku. No, Hrvatska tada ulazi u crnu napadačku rupu koja se produžuje i do pune tri i pol minute u drugoj dionici pa Njemačka tada vodi već i s 32:16. Situaciju polaganjem konačno razbija Luka Krajnović, no u drugo se poluvrijeme kreće s velikih +19 na strani protivnika (49:30).

Nakon velikog odmora činilo se da se hrvatski juniori mogu vratiti u utakmicu, na tri i pol minute zaustavili su njemački stroj i napravili seriju od 9 poena od 56:40 do 56:49. Posljednjih se deset minuta vodi prava bitka na parketu, s jedne i druge se strane ubacuje respektabilan broj koševa, no Hrvatska nije uspjela preokrenuti te se važna pobjeda piše Njemačkoj koja je sada sigurna od ispadanja u B diviziju.

U hrvatskom je dresu najviše poena ubacio Luka Krajnović (19 poena, 7 asistencija), a najviša se efikasnost piše Andriji Jelaviću s 14 poena, 9 skokova, dvije asistencije i tri blokade.

Trener Stipe Kuliš: “Psihološki smo ostali u jučerašnjoj utakmici te se uz sve napore igrači očito nisu mogli izvući da bi danas odigrali kvalitetnije. Uz to, kad nadodamo probleme koje imamo u skoku i organizaciji napada protiv fizički dominantnih suparnika u odnosu na nas, onda to traži ekstra ulaganje truda i mentalne snage, a danas nismo bili na tom nivou što se najviše ocrtava kroz 24 napadačka skoka Njemačke i 24 izgubljene lopte.”

U subotu, 6.8., s početkom u 12:45, Hrvatska će igrati protiv Velika Britanije.