Hrvatska
Regija
FOTO/VIDEO: Juniorima Cibone pobjeda protiv Zvezde izmakla u posljednjem napadu

FOTO/VIDEO: Juniorima Cibone pobjeda protiv Zvezde izmakla u posljednjem napadu

I Cibona i Zadar i dalje imaju teeretske izglede za Final Four.

U 4. kolu ABA Lige mladi Vukovi su poraženi u dramatičnoj završnici u zadarsjim Jazinama Crvene zvezde rezultatom 63-61. nakon što je Luka Cvitanović promašio tricu za pobjedu u posljednjem napadu.

”Odlična utakmica. Prva četvrtina je prošla u izmjenjivanju vodstva, no ono što je odredilo daljnji tijek utakmice je što uopće nismo ulazili brzo u bonus nego smo njima dozvolili da se razmašu i jednostavno smo ušli u tu neku letargiju. Razumijem da smo imali 4 utakmice u 44 sata što je iznimno veliki energetski zahtjev. Dogodio se neki psihofizički pad gdje su nam napravili razliku od 16 poena. Međutim, mi imamo ekipu s karakterom i drugo poluvrijeme smo se korak po korak vraćali, prvenstveno u obrambenom smislu jer smo primili samo 20 koševa u drugom poluvremenu. 13 sekundi prije kraja Branković je promašio drugo slobodno bacanje za vodstvo, s druge smo strane olako pustili da oni dođu do koša, dogodio se trenutak dekoncentracije. Zatim smo imali time-out i dobro izrađenu akciju za šut za tri poena i nije ušlo, to je sport. Zvezda je dominantna momčad, mi smo s njima iz velikog minusa otišli skoro u pobjedu tako da nemam svojim momcima što zamjeriti nego ćemo skupiti glave i sutra dati sve od sebe da pobjedimo Partizan.- rekao je trener mladih Vukova Ivan Juran.

U19 Crvena zvezda –  U19 Cibona  63-61 (19:19, 24:8, 7:15, 13:19)

CRVENA ZVEZDA: Karapandžić, Pavićević 4, Dobrašinović, Popović 19, Manojlović 1, Radosavljević, Vasić 13, Mašić 2, Dimitrijević, Tomašević 10, Čojbašić, Živanović 14.

CIBONA: Ivić 4, Škara. Majcunić, Rašić 12, Prkačin 13, Bistrović 7, Cvitanović 7, Sedlo, Buljević, Paponja, Porobić, Branković 18.

Opcije za prolazak u Final Four su i dalje otvorene no Cibosi svakako moraju pobjediti Partizan u utakmici koja se igra u nedjelju, 02.12. u 10:30 sati.