Hrvatska
Jusup izrazio zadovoljstvo pristupom, ali i upozorio na bitan detalj: „Ovo nam je škola za dalje“

Jusup izrazio zadovoljstvo pristupom, ali i upozorio na bitan detalj: „Ovo nam je škola za dalje“

Autor: Paulo Sarić

Košarka je danas takav sport da gubiš ili dobivaš na račun šuta za tri poena.

Mnogi su se prije jučerašnje utakmice pribojavali probuđenog Splita iz čijih su redova stizale najave da mogu otići do samoga kraja i podignuti trofej namijenjen pobjedniku Kupa „Krešimir Ćosić“, da bi se 'Žuti' na koncu pokazali kao najobičniji - tigar od papira. Praktički od prve minute momčad Ivice Skelina ušla je u kontra ritam, srljajući iz pogreške u pogrešku, i već do poluvremena upala u minus od dvadesetak poena iz kojeg se nije uspjela izvući do samoga kraja. Dio razloga treba tražiti u lošem danu Splićana, no najveće zasluge idu domaćoj momčadi koja je na željeni način ušla u utakmicu i sve do posljednjih nekoliko minuta nije dizala nogu s papučice gasa.

Za razliku od prošle utakmice, izgledali smo kao tim. Zadovoljan sam kako su dečki pristupili. Međusobno su se bodrili i igrali jedni za druge. Muči me rješavanje lopte i u prednjem i u zadnjem polju, no to je valjda proces. Treba proći vremena. Obrana je bila dobra, pomagali smo, vraćali se, i veći ih dio utakmice držali na niskom skoru – izjavio je trener Danijel Jusup nakon sinoćnje pobjede i otkrio čime nije bio zadovoljan u 40 polufinalnih minuta – u završnici smo pali, stavio sam mlađe igrače pa je došlo do opuštanja, no htio sam da i oni osjete slast pobjede, jer marljivo rade. Ali, očito je košarka toliko intenzivna pa i takvi propusti mogu biti kažnjeni. Ovo nam je škola za dalje.


FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Zadrani su bili bolji u gotovo svim segmentima igre, pa tako i u onim najbitnijim u suvremenoj košarci - kontroli skoka i vanjskom šutu.

Držali smo skok i pogodili šutove. Kada vanjski igrači pogode, onda je lakše igrati. Puno toga zavisi od šuta. Košarka je danas takav sport, prihvatili mi to ili ne, da gubiš ili dobivaš na račun šuta za tri poena – kazao je 58-godišnji stručnjak.

Iako je u najavi utakmice kazao da nije siguran hoće li najbolji strijelac zadarske momčadi Bryon Allen krenuti od prve minute, dodavši da će to ovisiti isključivo o njegovom pristupu, 27-godišnji Amerikanac je dobio mjesto u startnoj petorci i odigrao zrelu utakmicu u kojoj je ubacio deset poena, čemu je dodao pet asistencija i četiri uhvaćene lopte.

Od svih igrača, pa tako i od Allena očekujem angažman od samog početka. Protiv Sonika to nisam vidio, pa sam ga sjeo na klupu. Ako takvi nastupi nisu učestali, OK, ali ne mogu tolerirati da se u utakmicu ne uđe angažirano od prve minute. To je svakodnevna borba – otkrio je Jusup koji se za kraj zahvalio na podršci koju je njegova momčad imala svih 40 minuta – zahvaljujem se navijačima. Stvarno je zadovoljstvo igrati kada te publika nosi.

Kakvo li će tek biti zadovoljstvo u subotnjem finalu kada se očekuju pune tribine?