Hrvatska
Jusup nezadovoljan pristupom najboljeg strijelca Zadra. Allen upitan za polufinale?

Jusup nezadovoljan pristupom najboljeg strijelca Zadra. Allen upitan za polufinale?

Autor: Paulo Sarić

Nema biranja utakmica. Traži se ozbiljan pristup od prve minute!

Trebalo je to biti „zagrijavanje“ za polufinale protiv Splita, no Sonik Puntamika sinoć nije bila momčad koja će tek odraditi sparing i čvrsto stisnuti ruku suparniku. Borili su se „Soniksi“ sve do otvaranja treće četvrtine, pruživši hrabar otpor favoriziranom „starijem bratu“ koji je potrošio više energije nego je planirao da izbori polufinale Kupa „Krešimir Ćosić“ i nastavi put ka prvom trofeju nakon gotovo 12 godina.

Krenuli smo s jednom obranom, ali nije išlo. Imao sam dojam da prelagano primamo poene. Kada smo počeli preuzimati, zbunili smo ih. Znali smo da su izuzetno opasni u šutu za tri poena, ali uspjeli smo im zatvoriti šut, a nismo kažnjeni iznutra. Mislimo li proći dalje, morat ćemo biti puno bolji. Morat ću osjetiti puno veće zajedništvo mislimo li pobijediti – rekao je nakon jučerašnje utakmice trener Zadra Danijel Jusup koji je pojasnio situaciju iz prve četvrtine kada je Mavra nakon kontakta sa Segarićem bio prisiljen izići iz igre – leća mu je ispala. Rezervna je bila kući, pa je trebalo sačekati dok stigne.

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Doslovno. Zbog Mavrinih poteškoća s vidom priliku je rano dobio Martin Junaković koji je na otvaranju susreta bio prvo ime svoje momčadi.

Igrao je nadahnuto i s energijom. Kada je sve stalo, pogodio je par važnih šutova. Doduše, oni su mu išli ispod bloka i puštali mu šut, no on je to kaznio – kazao je Jusup.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Zadrani su do pobjede stigli bez učinka svog najboljeg strijelca i najopasnijeg igrača Bryona Allena. Američki bek utakmicu je počeo u petorci, da bi već nakon šest minuta preselio na klupu s koje se nije dizao do kraja utakmice.

Kod njega nisam vidio ono što sam trebao vidjeti. Ovdje se mora igrati od prve minute, bez kalkulacija i biranja utakmica. Barem dok sam ja tu. Nominalno prvom igraču se uvijek da malo kredita. Pogriješiti se može, ali voljni moment mora biti na višoj razini. Ako se drugi bore, neka drugi igraju – otkrio je 58-godišnjak na zadarskoj klupi koji nije želio špekulirati hoće li otvaranje sinoćnje utakmice imati teže posljedice – to ćemo vidjeti. Zavisi od njegova ponašanja. Svako može pogriješiti. Ja prvi. Ali se treba ispričati, kazati coach izvini. Ne budem li vidio pomak na bolje, neće dobiti šansu.

FOTO: Aleš Fevžer (KK Cedevita Olimpija)

Ne treba ni spominjati koliki bi izostanak Allena bio udarac zadarskoj momčadi u večerašnjem okršaju protiv Splita. Nakon sporog početka sezone, 'Žuti' se u posljednjim tjednima dižu što najbolje ilustriraju partije u Drugoj ABA ligi gdje su se vratili u borbu za doigravanje i ulazak u elitni razred regionalne košarke.

Split po igračkom kadru ne zaostaje za Zadrom. Ni financijski niti igrački. Radi se o kvalitetnoj momčadi koja je povratkom Pavla puno dobila. Motivirani su i dobro pripremljeni. Ozbiljan su suparnik i mislimo li pobijediti, morat ćemo biti značajno bolji – zaključio je Jusup.

Njegove misli dijeli i mladi Karlo Uljarević koji je jučerašnji dvoboj završio s 11 poena i tri ukradene lopte.

Split je pokazao da je kvalitetna momčad. Možda nisu imali toliko kvalitetnog suparnika, ali su svojim rezultatima u hrvatskom prvenstvu i Drugoj ABA ligi pokazali da su ozbiljan protivnik. Očekuje nas teška utakmica, ali sam uvjeren da ćemo se dobro pripremiti, čvrsto ući u utakmicu i pokazati naše pravo lice.

Utakmica se igra u dvorani „Krešimir Ćosić“ s početkom u 20:30 sati.