Hrvatska
Jusup nakon Dinama: Težak susret. Bili smo pod dojmom utakmice protiv Cedevite i recentnih događanja u klubu

Jusup nakon Dinama: Težak susret. Bili smo pod dojmom utakmice protiv Cedevite i recentnih događanja u klubu

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Isključen Garafolić

U 18. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra pobijedili su zagrebački Dinamo rezultatom 79:70. Nije to bio lagan zadatak za momčad Danijela Jusupa, naročito u prvom poluvremenu, koje su Zadrani odigrali vrlo slabo i na veliki odmor otišli sa zaostatkom od sedam poena. Ipak, u nastavku su ubacili u višu brzinu i velikom serijom 21-0 prelomili utakmicu.

Gosti su bolje otvorili susret i nakon uvodnog koša Drežnjaka napravili seriju 9-0 te poveli sa +7.  Stoga je trener Jusup već u četvrtoj minuti morao pozvati prvi time-out. Nedugo zatim Dinamo je poveo i sa +9, 4:13, no onda su se Zadrani ipak trgnuli. Drežnjak, Ramljak, Lakić i Jordano brzo su vratili situaciju u ravnotežu i na prvi mali odmor otišlo se s minimalnom prednošću domaćih 16:15.

Zadranin Ivan Novačić povukao je Zagrepčane do novog malog odvajanja u drugoj četvrtini. Uz njegove koševe i tricu Andre Anzulovića Dinamo je poveo 20:25. Zadar se poprilično mučio u fazi napada pa su gosti nastavili održavati tu prednost. Čak i kad su Jordano i Božić brzinski vratili prednost na zadarsku stranu (33:32), Dinamo je opet zaigrao bolje. U svlačionice se otišlo sa sedam razlike (36:43) za goste koji su imali više raspoloženih igrača, od Vučića sa 11 poena, preko Novačića, Garafolića i Cvitkovića koji su zabili po sedam pa do Vručinića i Ušića (4).

Novačić i Vručinić još su nekoliko minuta u nastavku održavali prednost Zagrepčana, no kod rezultata 43:49 Zadrani su napokon odlučili ubaciti u višu brzinu. U nešto više od šest minuta koliko je bilo preostalo do kraja treće četvrtine gosti više nisu postigli ni poena, a domaći su napravili seriju 16-0 (Drežnjak 8, Božić 4, Jordano, Žganec) za odlazak na +10, 59:49 uoči posljednjih deset minuta igre.

Božić i Davis (trica) nastavili su seriju u završnoj dionici za bijeg na +15, 64:49 i tada je postalo jasno da će bodovi ipak, unatoč lošem prvom poluvremenu, bez većih problema ostati na Višnjiku. Dinamo je pred sam kraj još jednom došao na -5, ali više od toga nije mogao.

– Težak susret. Bili smo pod dojmom utakmice protiv Cedevite i recentnih događanja u klubu. To sve skupa utječe na formu i raspoloženje igrača. Ali najvažnije je da smo pobijedili utakmicu. Ipak, morat ćemo biti malo bolji ako želimo nešto više – rekao je nakon utakmice Danijel Jusup.

– Riitam utakmica koje smo odigrali u zadnjih mjesec dana i onih koje su ispred nas do završnice Kupa Krešimira Ćosića nije realan i nije lagano držati taj ritam. Čestitke svim igračima što smo uopće tu i što igramo, a kamoli još što držimo rezultat koji držimo. Svjesni smo bili kako smo igrali u prvom poluvremenu pa smo morali stisnuti u nastavku inače to ne bi završilo dobro – kazao je Marko Ramljak, kapetan Zadra.

Utakmicu je prokomentirao i trener Dinama, Mario Štirjan:

– Šteta što nismo uspjeli zadržati prednost iz prvog dijela. Veliki problem nam je u nastavku dvoboja bio tri prekršaja Ivana Novačića i isključenje zbog dvije nesportske pogreške našeg kapetana Hrvoja Garafolića. Da tu nismo trebali u rotaciji radite velike preinake mislim da smo imali i šanse za pobjedu. Zadar je u drugo poluvrijeme izašao čvršće i mi se tu nismo snašli. Promašili smo na kraju i neke otvorene šutove, dok je Zadar, slično kao u prvoj našoj međusobnoj utakmici u Zagrebu, pogodio nekoliko trica u zadnjoj četvrtini i prelomio utakmicu.

– Presudilo je što nam je kapetan dobio isključenje. Mi smo došli u Zadar dati najbolje što imamo. Žao mi je zbog poraza ali čestitam Zadru na pobjedi. Veseli me da smo imali svoje trenutke i da se nismo predavali cijelu utakmicu. Moramo ovako nastaviti dalje i mislim da će sve doći na svoje – rekao je Ivan Novačić, igrač Dinama.

Najefikasniji u zadarskim redovima bili su Antonio Jordano sa 21 poenom i Dario Drežnjak s 18, dok je Luka Božić zabio 12. Dinamo su predvodili Ivan Novačić sa 15 i Ivan Vučić sa 13 koševa.

STATISTIKA

U HT Premijer ligi Zadar sada ima omjer 13-4, kao i Split i Cedevita, dok je vodeća Cibona sa 14-3. Dinamo je, pak, na omjeru 8-10.

U sljedećem kolu Zadrani u ponedjeljak 6. veljače gostuju kod Gorice, a prije toga ovaj petak od 18 sati očekuje ih gostovanje kod Splita na Gripama u sklopu 18. kola AdmiralBet ABA lige.