Hrvatska
Jusup: Ne mogu tražiti od igrača, ako već nisu plaćeni, da budu maksimalno profesionalci. Gunjević sazvao pressicu za utorak

Jusup: Ne mogu tražiti od igrača, ako već nisu plaćeni, da budu maksimalno profesionalci. Gunjević sazvao pressicu za utorak

Autor: Branko Tabak Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Parket je, nažalost, pao u drugi plan. Košarkaški Zadar je u konopcima, u pitanju je sudbina kluba.

Cedevita Junior je u 2023. upisala i petu uzastopnu pobjedu. Od povratka Krunoslava Simona, koji je zbog loma ruke propustio glavninu prvog dijela sezone, Vitamini su upisali gostujuće pobjede kod Cibone i Splita i sada domaću protiv Zadra i tako najavili velike stvari

U svim utakmicama igrači Damira Mulaomerovića su bili dominantni.

'Teško je igrati protiv Zadra, teško je odgovoriti na taj dio koji oni imaju. Zadar ima visinu i energiju. Kapa dolje mojim dečkima, rekao sam da moramo izdržati prije svega fizički, tako da smo tražili petorku koja može na taj način izdržati. Stvarno čestitam momcima, spremili se jesmo, ali nismo očekivali da će biti ovako. Bila je to dobra utakmica već i prvo poluvrijeme, imali su 10 napadačkih skokova više, što je objektivno, a vodili smo samo četiri razlike. Publika koja je došla mogla je vidjeti lijepu košarku, dosta lijepih poteza, prava prvenstvena košarka i pravi derbi. Našli smo obranu koja je odigrala sjajno. I Marčinković i Serdarušić i Kučić…. Iskažnjavali smo neke situacije i pogodili par otvorenih šutova, ali prije svega mislim da smo utakmicu dobili obranom, to je ono što je najvažnije, te na kraju nismo potrošili Simona i još neke igrače. Ja od svojih igrača želim da igramo kao tim i da u datom trenutku svatko odgovori, a danas je to bio i Rašić koji je odradio jedan lavovski dio posla. Sve se to vidi i na terenu, tako da na kraju krajeva ni poeni nisu najvažniji', rekao je Mulaomerović nakon utakmice.

Njegov kolega na klupi Zadra Danijel Jusup, koji je nakon pobjede njegove momčadi protiv Borca iz Čačka u ABA ligi, upozorio je da stručni stožer i igrači mjesecima nisu dobili plaću te uputio apel političkim čimbenicima da otpetljaju čvor koji je zaustavio dotok novca prema klubu, i ovoga puta malo je pričao o košarci.

'Ključan je bio umor i uz to ova događanja u klubu koja imamo vezano uz plaćanje. Sve se to odražava na igrače koji nemaju taj fokus na igru, a ja ne mogu baš od njih tražiti, ako već nisu plaćeni, da budu maksimalno profesionalci, tako da me ovakva situacija ne iznenađuje. Ovo je prva utakmica da smo se baš ovako raspali, ali vidjet ćemo, nastojat ćemo se konsolidirati i biti bolji u utakmicama koje nam slijede, rekao je Jusup.

Trener je to koji je unatoč svim previranjima oko kluba uspio sa smanjenim budžetom složiti momčad na koju su mnogi gledati sa skepsom. A onda je silovitom i modernom košarkom s puno trčanja u leđa oduševio regiju te s omjerom od devet pobjeda i osam poraza ozbiljno zagazio u zonu doigravanja regionalnog natjecanja.

Sve se glasnije spominju najave odlazaka nekih stožernih igrača, a direktor kluba David Gunjević najavio je za utorak 31. siječnja točno u podne konferenciju za medije. Parket je, nažalost, pao u drugi plan. Košarkaški Zadar je u konopcima, u pitanju je sudbina kluba.