Hrvatska
Jusup uoči nedjeljne majstorice: I mi i navijači se moramo boriti za svaku loptu

Jusup uoči nedjeljne majstorice: I mi i navijači se moramo boriti za svaku loptu

Autor: Luka Perić/KK Zadar Photo: KK Zadar

Ta energija između navijača, igrača i nas na klupi ključna je za sve dosadašnje rezultate i pobjede

Zadar u nedjelju na Višnjiku ima priliku obraniti naslov prvaka Hrvatske u košarci. Odmah nakon pobjede u četvrtoj utakmici „planule“ su ulaznice dostupne u online prodaji, grad je već u euforiji, ali ova momčad Zadra i trener Danijel Jusup imaju dovoljno iskustva da znaju kako posao nije blizu završetka. Ostala je jedna utakmica, 40 minuta, kreće se od 0:0, a Split je prije tjedan dana slavio na istom ovom Višnjiku.

– Iza nas je teška utakmica, na sreću uspjeli smo pobijediti i vratiti seriju u Zadar. Zahvaljujem navijačima na podršci, stvarno su nam šesti igrač, prate nas i ta energija između navijača, igrača i nas na klupi ključna je za sve dosadašnje rezultate i pobjede, prvi su dojmovi trenera Jusupa nakon prospavane noći.

Naravno, kroz dan će se napraviti analiza utakmice i vidjeti postoje li detalji koji se još mogu popraviti. Ipak, ključno će biti pripremiti momčad za novu utakmicu, izvući ostatke energije i „nabrijati“ ih za pravi pristup.

– Ovo je nova utakmica, i mi i navijači sutra moramo doći u prvom redu boriti se. Moramo igrati svaku obranu, svaki skok, svaku osvojenu loptu, a isto tako i navijači s nama. Ne dolazimo sutra svi u dvoranu „pivati“. Prvo moramo svi zajedno, igrači i publika, boriti se za svaki posjed i svaku loptu. I igrači i mi na klupi i publika moraju biti ratnici, pa ćemo na kraju ako sve bude kako treba i pivati, poručuje Jusup.

U momčadi vlada veliko nestrpljenje da se dokaže tko je najbolji u Hrvatskoj, no to ne znači da će se u utakmicu ući „na glavu“.

– Cijela momčad jedva čeka tu utakmicu. Vidimo da je rasprodana dvorana, dat ćemo više od 100 posto od sebe. Danas se trebamo odmoriti od jučerašnje utakmice, i dalje gledamo što treba popraviti, u čemu smo griješili i što trebamo raditi sutra. Ne smijemo razmišljati unaprijed nego se pripremiti kao i za svaku utakmicu, ići korak po korak, napad po napad, obranu po obranu, igrati polako i smireno jer nas je to dovelo do ovoga, kaže Arijan Lakić.

Utakmica se igra u nedjelju od 20 sati uz prijenos na MAXSportu i Sportskoj televiziji. Jadrolinija je zbog utakmice termin polaska posljednje linije za Preko pomakla s 22:15 na 23 sata.