Hrvatska
Regija
Jusup: Žao mi je da Michael Ružić nije ostao, ali kada se radi o vlastitom djetetu to je iznad sporta

Jusup: Žao mi je da Michael Ružić nije ostao, ali kada se radi o vlastitom djetetu to je iznad sporta

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Josip Begonja

Sigurno bi participirao u igri, ali nije ga se moglo zadržati

Osmo kolo AdmiralBet ABA lige donosi okršaj dalmatinskih rivala Splita i Zadra. Splićani su prošle godine propustili iskoristiti prednost domaćeg terena u domaćem prvenstvu, Zadar je pobijedio 3:0 i nakon toga slijedi veliki pad, ne samo u susretima sa Zadranima. 

Ove godine u regionalnom natjecanju imaju samo jednu pobjedu, u FAVBET Premijer ligi poraze od Zadra i oslabljene Cibone te su krenuli s rekonstrukcijom momčadi. Povratak Shannona Shortera i Lewisa Sullivana zasigurno će otežati Zadru nastojanje da dođe do četvrte pobjede u regionalnom natjecanju.

- Posljednji put kad smo igrali, prije 15-ak dana, Split je odigrao sjajno, imao šut za tricu preko 50 posto i do zadnje minute bio u igri za pobjedu. Ovog puta igrat će s četvoricom novih igrača, oporavljenim Gnjidićem i Ljubičićem te Shorterom i Sullivanom. To su igrači od lani, proces njihove adaptacije neće biti onakav kakav bi bio kod sasvim novih igrača. Žao mi je što mi ne možemo kao Split napraviti doselekciju, pa da i nama bude lakše s nekim novim igračima. Dobro smo se pripremili, napravili neke korekcije. Ne možemo računati na neki njihov grč zbog domaćeg terena, neko ispraviti neke stvari koje smo lošije radili, najavio je utakmicu trener Danijel Jusup.

Dosta je zadnjih dana bilo priče o dvojici igrača, Juanu Davisu koji je bio dio lanjske momčadi, i mladom Zadraninu Mihaelu Ružiću koji je svoju karijeru nastavio u Španjolskoj. Obojica bi itekako dobro došli momčadi u ovoj sezoni.

- Nije tajna da bih rado vidio Davisa, koji nije skup igrač a igranjem i ponašanjem bi nam puno pomogao, pogotovo u ovakvim situacijama sa zaliječenim Žganecom i ozlijeđenim Mazalinom, koji je ozlijedio skočni zglob i upitan je njegov nastup. On nije ključan igrač ali bismo bili mirniji u ovakvim situacijama, pa i u treninzima jer zbog manje igrača moram prilagođavati trenažni proces.

Što se tiče Mihaela, mislim da ga se nije moglo zadržati. Ta je odluka po mojoj procjeni donesena prije ove sezone, radi se o odluci obitelji, a kada se radi o vlastitom djetetu to je iznad sporta. Žao mi je što je otišao jer mislim da bi participirao u igri, ima razliku u odnosu na mlade igrače koji su sada u momčadi.

Jedan od onih čiji nastup u petak je siguran i koji je svojim dosadašnjim igrama zaslužio veliko poštovanje navijača i struke je Dario Drežnjak. Ove godine u AdmiralBet ABA ligi je na prosjeku od 17,6 postignutih poena te je drugi strijelac momčadi, odmah nakon Luke Božića.

- Ove abaligaške utakmice uvijek su malo većih uloga nego one u ovoj fazi domaćeg prvenstva. U odnosu na prošlu utakmicu igrat će s dva igrača koja su bila izvan sastava zbog ozljede i dvojicom novih Amerikanaca. Znamo otprilike što mogu, znamo što trebamo napraviti, dobro smo se pripremili i dat ćemo svoj maksimum da izvučemo pobjedu, poručuje Drežnjak.

Utakmica se igra u petak 17. studenog s početkom u 19 sati u Maloj dvorani KK Split u Splitu, uz izravan prijenos na Areni Sport 1.