Hrvatska
Kapetan Zadra Marko Ramljak: Ništa ovo nije došlo slučajno

Kapetan Zadra Marko Ramljak: Ništa ovo nije došlo slučajno

Autor: Sport 023 Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

U sedmoj sezoni u zadarskom dresu podigao je svoj prvi trofej

Trinaest godina prošlo je otkako je Marko Ramljak, tada kao 17-godišnjak, došao u Košarkaški klub Zadar. Ostao je tu šest godina, nakon čega ga je sportski put vodio preko Cedevite, Zrinjskog, Cibone, Bugarske, Poljske, Posušja i Sparsa - ponovno do Zadra. Vratio se prošlo ljeto, postao kapetan i sada napokon, u sedmoj sezoni u zadarskom dresu, podigao svoj prvi trofej, piše zadarski sportski portal Sport 023

- Tijekom cijele sezone držali smo kontinuitet. Nije to bilo nimalo lako, ali držali smo se zajedno i nismo padali. Činjenica da smo ovako završili sezonu, pobjedom 3-0 protiv Splita, koji nas je prije toga pobijedio pet puta zaredom i to još ovakvom dominacijom u trećoj utakmici, pokazuje naš karakter, ali i ekstra kvalitetu ove momčadi. Ništa ovo nije došlo slučajno. Presretan sam što sam napokon osvojio trofej u Zadru i nakon sedam sezona doživio ovo slavlje - rekao je nakon utakmice Ramljak.

Za opisati atmosferu nikome pa ni poslovično rječitom kapetanu nije bilo lako pronaći riječi.

- Ovo je jedno sasvim drugačije, posebno iskustvo. Presretan sam što uopće imam priliku to doživjeti.

Serija sa Splitom u prvim dvjema utakmicama nije bila laka, ali kada se sve zbroji, Zadar je pokazao da je bolja momčad.

- Prije početka serije oni su slovili za favorita, što je normalno s obzirom na prednost domaćeg terena i činjenica da su nas dobili pet puta zaredom. No, mislim da smo mi u dijelu sezone kada smo igrali ABA ligu bili dosta fokusirani na to natjecanje. Sada, kada je došlo stani-pani, pokazali smo svu lepezu naših kvaliteta i taktičku zrelost - zaključio je Ramo.