Hrvatska
Kasun pojačava trećeligaša?

Kasun pojačava trećeligaša?

Nekadašnji reprezentativac u KK Samobor.

Priličnu je pozornost u posljednjim danima izazvala vijest da će nekadašnji hrvatski reprezentativac i igrač s iskustvom iz NBA lige Mario Kasun pojačati KK Samobor. Momčad Marina Sedlara trenutno se nalazi na diobi trećeg mjesta centralne skupine Druge lige s KK Sesvete te u nastavku sezone traži ispunjenje cilja postavljenog pred početak natjecanja – plasman u viši rang. U tome će joj glavni kamen spoticanja biti činjenica da su do sada ubilježili tri poraza, no uz pojačanje poput Marija Kasuna – sve je moguće.

- Mario je izrazio želju da nam pomogne u drugom dijelu iako je često na putovanju u Španjolskoj i pitanje je na koliko će utakmica moći nastupiti. Sigurno da bi nam puno značilo njegovo igranje, a pogotovo u ovih prvih pet kola nastavka kada igramo s izravnim konkurentima za vrh. Ostali smo bez Mateja Levanića u nastavku sezone, ali bez obzira na sve činjenice naše ambicije i dalje ostaju borba za sami vrh – rekao je trener Samoboraca za stranice Košarkaškog saveza Zagreba.

Samobor prvu utakmicu drugog dijela sezone igra u nedjelju u Zagrebu gdje gostuju kod Zrinjevca 1937, a ogromnu bi im pomoć pružio nastup nekadašnjeg igrača Orlanda i Barcelone.

- Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, ali se nećemo predati. Nama je svaka utakmica ključna i prvi poraz bi nas gotovo i teoretski udaljio od vrha. Nama će situacija biti puno jasnija već nakon domaćeg susreta protiv Dubrave za tjedan dana, ali i prvi susret kod Zrinjevca 1937 neće biti nimalo jednostavan.

Podsjetimo, 37-godišnji centar koji se široj javnosti dokazao za vrijeme EuroBasketa 2005. godine kada je bio jedan od ponajboljih hrvatskih igrača košarkom se počeo baviti u mladoj dobi, a 2000. godine se pokušao otisnuti preko Atlantika gdje mu je iduća postaja trebalo biti sveučilište Gonzaga, no zbog suspenzije od strane HKS-a je put do SAD-a morao tražiti zaobilaznim putem. Nakon dvije godine u Njemačkoj okušao se u NBA ligi gdje je dvije sezone nosio dres Orlando Magica prije nego ga je košarkaški put preko Barcelone i Efes Pilsena vratio u Zagreb.

Kasun trenutno nastupa za veteransku momčad Barcelone, a ne treba ni govoriti koliko bi njegovo prisustvo značilo Samoboru u borbi za jedinstvenu Prvu ligu.