Hrvatska
Kedžo više nije igrač Splita, odlučio je vratiti se doma

Kedžo više nije igrač Splita, odlučio je vratiti se doma

Sve je jača prvoligaška konkurencija

Novi igrač Ribole Kaštela je Mateo Kedžo. Dugogodišnji član Splita, jedan od članova ekipe Žutih koji se svojevremeno okitio titulom prvaka Hrvatske i Kupa Krešimira Ćosića, koji je zavidnu karijeru napravio i u inozemstvu igrajući za niz klubova iz Španjolske, Turske, Grčke, Poljske, Mađarske, Ukrajine, Estonije i Latvije, vratio se igrati u svoj grad gdje je i krenuo s prvim košarkaškim koracima. 

Mateo je rođen 1984. godine, visok je 205 cm, a u bogatoj karijeri upisao je i niz nastupa za mlađe reprezentativne selekcije. Najveći uspjeh ostvario je igrajući za reprezentaciju Hrvatske na juniorskom Eurobasketu održanom u Njemačkoj 2002. godine kada je bio i jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka Europe, ujedno i drugi strijelac i skakač momčadi.

Iskusni Kaštelanin odlučio se pri kraju karijere vratiti tamo gdje je sve i počelo, a KK Ribola Kaštela želi mu dobrodošlicu. 

Evo njegove prve izjave: 

''Veoma mi je drago što dolazim u Kaštela, u moj grad i stabilan klub s ambicijama. Momčad je super i ima dosta talentiranih igrača. Motiva mi sigurno ne fali i vjerujem da ova momčad ima potencijal napraviti jako dobar rezultat ove sezone.''