Hrvatska
Regija
Kobna treća četvrtina

Kobna treća četvrtina

Autor: Paulo Sarić

Raspoloženi Bostic nedovoljan Zadranima.

U jako dobroj atmosferi pred 5000 gledatelja Partizan je došao do vrijedne pobjede nad Zadrom rezultatom 95-87. Momci Aramisa Naglića ušli su u utakmicu kako su i najavili, borbeno, te je to bio dijametralno različit susret od onoga u Zadru prije nekoliko mjeseci. Makar u prvom poluvremenu. Na kraju je presudila treća četvrtina u kojoj su Beograđani zabili čak 39 koševa, poen više nego u čitavom prvom poluvremenu, dobivši ju sa 17 razlike, što su bez većih problema očuvali do samoga kraja.

Zadrani su dobro ušli u utakmicu. Agresivnom su obranom uspjeli ispuniti prvi cilj trenera Naglića – usporiti igru Partizana i pobrinuti se da susret ne bude napadačka rapsodija na preko sto koševa, kakav je bio prvi dvoboj ovih dviju momčadi na Višnjiku. Cijena takve igre bio je rano iskorišten bonus hrvatske momčadi koja je nakon samo nekoliko minuta opteretila svoje visoke igrače osobnim pogreškama. Po dvije su imali Ive Ivanov i Domagoj Vuković. No, svemu tome unatoč, Zadar se držao u egalu čitavu prvu četvrtinu koja je završila rezultatom 20-18 za domaćine.

FOTO: Partizan NIS

Druga je dionica loše započela za dalmatinsku momčad. Vuković je već u prvom napadu napravio svoju treću osobnu pogrešku, a uskoro je treću dobio i Filip Kraljević pa su gosti već nakon 14 minuta veću pažnju morali posvetiti svojim nego protivničkim igračima. No, Naglićevi momci su se držali u susretu do polovice druge četvrtine kada su krenuli u seriju 1-9 nakon koje je rođeni Zagrepčanin na klupi Partizana Nenad Čanak bio primoran pozvati minutu odmora (31-35). Na odmor se otišlo s 38-41 za Zadar što je jamčilo otvorenu i neizvjesnu utakmicu u nastavku.

Ipak, ponovno se otvaranje treće četvrtine pokazalo kobnim za hrvatsku momčad. Partizan je napravio seriju 15-3 kojoj je uvelike kumovao Joshua Bostic koji se nepotrebno išao osvećivati Novici Veličkoviću za nedosuđeni prekršaj u napadu prije, pa su domaćini došli nadomak dvoznamenkaste prednosti na koju ih je napad kasnije odveo upravo kapetan i nekadašnji srbijanski reprezentativac (56-46). Zadar je primio čak 18 poena u prve četiri minute treće četvrtine i dao vjetar u leđa crno-bijelima koji su se ubrzo odvojili i na velikih plus 15 (64-59). Igra Zadra iz prvog poluvremena je nestala te je Čankova momčad u samo osam minuta iz minusa došla do ogromnih 19 razlike (70-51).

FOTO: Partizan NIS

Do kraja gledali odrađivanje posla. Partizan je išao na plus 20 i plus 22 i premda su gosti 27. košem Bostica došli na samo minus šest (91-85) dvije minute prije kraja nisu imali snage ozbiljnije zaprijetiti najtrofejnijoj momčadi ABA lige. Knowles je promašio šut za minus četiri,  a Vukoviću je suđen prekršaj u idućem napadu domaćina nakon čega je radi reakcije dobio i tehničku što je Patrick Miller iskoristio da riješi pitanje pobjednika.

Partizana su do sedme pobjede vodili Williams-Goss s 22 koša i devet asistencija te Novica Veličković s 18 poena i osam skokova, dok je bolji od ostalih u redovima hrvatske momčadi bio Joshua Bostic koji je još jednom potvrdio svoju dobru formu i ukazao da će se ozbiljnost dalmatinske momčadi u ovoj sezoni vidjeti ne po rezultatu u Jadranskoj ligi, već po mogućnosti zadržavanja svog najboljeg igrača. Bostic je susret završio s 27 koševa te po četiri skoka i asistencije.