Hrvatska
Koliko će izbivati Luka Božić?

Koliko će izbivati Luka Božić?

Autor: Paulo Sarić

Uvjerljivu je pobjedu u drugi plan stavila ozljeda ponajboljeg domaćeg igrača.

Iako je Zadar rutinski došao do treće ovosezonske pobjede protiv Zaboka kojom je slavljenički otvorio doigravanje, navijači dalmatinskog abaligaša nakon utakmice nisu mogli biti u potpunosti zadovoljni. Razlog tome je ozljeda hrvatskog reprezentativca i ponajboljeg igrača zadarskog sastava Luke Božića koji je nakon šest i pol minuta šepajući napustio igru u koju se više nije vraćao. Iako situacija nije izgledala preozbiljno, s obzirom na završnicu sezone svaka je pauza, pa i ona najkraća, dvostruko bolnija.

- Izvrnuo je zglob koji je ozlijedio prije nekoliko kola. Osjetio je bol, počeo šepati i rekao da ne može nastaviti – zabrinuo je domaće navijače trener Aramis Naglić na konferenciji za medije nakon utakmice.

Ipak, dobre su vijesti došle već u idućoj rečenici. Premda je rano govoriti, izgleda da razloga za veći strah – nema.

- Nadam se da ćemo ga, ako ne za subotu, imati onakvog kakvog ga trebamo ili za treću utakmicu ili za sljedeće kolo doigravanja. On nam je vrlo bitan igrač u rotaciji. Danas sam to krpao s Vukovićem na tri, što nam je od početka godine bila rezervna opcija, zbog čega smo se morali i povući u zonu. Ispalo je korektno, dobro smo izgledali, ali mislim da nam je on jedan od najbitnijih igrača – kazao je strateg dalmatinskog sastava.

Zadrani su i bez Božića došli do uvjerljive pobjede, no ulogu mladog Bjelovarčanina u bijelom dresu ne treba posebno naglašavati te je sasvim izvjesno da bi njegov izostanak bio težak udarac ambicijama Naglićevog sastava. Možda ne protiv Zaboka, ali zasigurno – već u polufinalu.