Hrvatska
Konjević odveo Škrljevo do devetog trijumfa

Konjević odveo Škrljevo do devetog trijumfa

Autor: Paulo Sarić

Šibenik i Škrljevo kao da su se pretplatili na izjednačene dvoboje.

Škrljevo je na domaćem terenu u neizvjesnom susretu 15. kola HT Premijer lige svladalo GKK Šibenik rezultatom 86-80. Dugo smo vremena gledali izjednačenu utakmicu ravnopravnih protivnika, a na kraju je presudio Davor Konjević koji je povukao sredinom odlučujuće dionice i odveo svoju momčad nadomak dvoznamenkaste prednosti što su igrači Damira Rajkovića sačuvali do samoga kraja i došli do svoje devete pobjede u domaćem prvenstvu.

Od samog se početka vidjelo da će to biti čvrst i borben susret, kakav je bio i prvi dvoboj ovih suparnika na Baldekinu koji je otišao u čak tri produžetka. Domaćini su se nakon četiri vezana poena Mateja Radunića sredinom prve četvrtine odvojili na plus šest (15-9), no to je bila najveća prednost iti jedne momčadi sve do kraja posljednje dionice što samo po sebi dovoljno govori o izjednačenosti današnjih protivnika.

Škrljevo je većinu prvog poluvremena bilo u vodstvu, no Šibenčani su cijelo vrijeme bili na posjedu ili dva zaostatka, da bi na ulasku u 17. minutu nakon koša Luke Pandurića došli do svoje prve prednosti (35-36). Problem su im u tim trenucima predstavljale osobne pogreške ponajboljeg igrača Filipa Bundovića, no momčad Vladimira Anzulovića je uspjela ostati u igri te se na odmor otišlo s poravnatim rezultatom (44-44).

U nastavku se dodatno digao ionako visoki intenzitet obrana pa je treća dionica bila nešto neefikasnija od prve dvije, a u takvoj su se igri bolje snašli gosti koji su koševima Pandurića sredinom treće četvrtine poveli tri razlike (51-54). No, iskusni Siniša Štemberger nije dopustio veće odvajanje dalmatinskog sastava pa se u posljednju dionicu ušlo sa 62-62.

Narednih je pet minuta proteklo u izjednačenoj igri, a onda se razigrao najbolji igrač domaćina Davor Konjević koji je tricom započeo seriju 9-0 kojom su Bakarani otišlo na 78-69. Iskusni je Kraljevičanin ugradio šest koševa u, u pokazat će se, odlučujući nalet svoje momčadi i odveo Škrljevo na ugodnu prednost. Šibenčani se nisu predavali te su koševima Ivana Milekovića prišli na minus tri, no nisu imali snage i preciznosti da vrate stvari na početak.

Na samom je kraju loptu u svoje ruke uzeo Konjević, izborio slobodna bacanja, pogodio jedno od dva i odveo domaćine na plus četiri (84-80) devet sekundi prije kraja. Posljednju je priliku da stvari učini zanimljivim propustio Bundović čija je trica promašila cijelu konstrukciju.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Davor Konjević koji je zabio 26 poena čemu je dodao i osam skokova, a veliku je pomoć imao u veteranu Siniši Štembergeru koji je dodao 20 koševa i sedam asistencija, dok su najbolji u gostujućim redovima bili Bundović i Pandurić s  po 18 poena.