Hrvatska
Košarkašice Medveščaka kaznile svaku pogrešku Zadranki

Košarkašice Medveščaka kaznile svaku pogrešku Zadranki

Košarkašice Zadra bile su ravnopravne samo u prvom poluvremenu.

Košarkašice Medvešćaka bile su uvjerljive protiv ŽKK Zadar u susretu 9. kola Prve ženske lige igranom jučer u dvorani na Višnjiku. Zadranke su parirale samo u prvom poluvremenu nakon kojeg su bile na zaostatku od osam koševa razlike. Medvešćak je na kraju slavio s 55:85. 

ŽKK Zadar-ŽKK Medvešćak 55:85 (14:21, 15:16, 10:29, 16:19)

Kompletna statistika utakmice

Prvo poluvrijeme Zadranke kombinacijom obrana, strpljivim napadom i većim brojem rotacija održavaju rezultat i ne dozvoljavaju Medveščaku odlazak na dvoznamenkastu razliku. S druge strane Medveščak agresivnom obranom, ali realizacijski ne toliko učinkovit kao u prijašnjim dvobojima odlazi na odmor s prednošću od osam koševa razlike. 

Međutim, u trećoj četvrtini gošće izlaze na parket puno agresivnije nego u prvom poluvremenu, kažnjavaju svaku pogrešku Zadranki, pogađaju otvorene vanjske šuteve i u vrlo kratkom periodu odlaze na dvoznamenkastu razliku koju održavaju do kraja utakmice. 

Košarkašice Zadra imale su 24 izgubljene lopte, kojih svakako treba biti manje za ozbiljnije parirati Medveščaku. Obje su ekipe imale podjednak broj skokova, a kvalitetno prvo poluvrijeme Zadrankama treba biti zalog za nastavak prvenstva.

Kod domaćih je košarkašica posebno raspoložena bila Šolić s 13, a uz nju Vrsaljko s 11 poena, na suprotnoj strani Tadić i Borović po 16 poena.

- Čestitke ekipi Medveščaka na današnjoj pobjedi, vremenske prilike nisu baš najbolje, stoga ekipi sretan povratak kući. Našim curama čestitke na borbi, uvijek nam preostaje rad, rad i samo rad koji će uroditi plodom kad tad. Dobre stvari uvijek ponoviti, a loše popraviti i iskorijeniti da i rezultat bude na našoj strani. Sutra je dan odmora, od ponedjeljka se okrećemo pripremi za utakmicu protiv neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva, Trešnjevke, koja je na rasporedu sljedeći vikend u Zagrebu. Uskoro o satnici. Sretno nam! - piše na službenoj Facebook stranici ŽKK Zadar. 

Od ostalih utakmica igranih jučer samo je u susretu Šibenika i Splita bilo neizvjesnosti. Šibenčanke su na domaćem terenu slavile s 64:59.  Ragusa je kod Broda na Savi slavila s 34:90, Trešnjevka je bila uvjerljiva u Puli s 59:103 dok je Požega s 49 poena razlike slavila protiv Dubrave BLC.